Wilson Tennis

Wilson is een van vroeger een Amerikaans merk dat begon met het produceren van tennisracket snaren en vioolsnaren. Later kwamen daar naast tennis producten ook andere sporten bij. In het tennis staan ze bekend om hun sponsor speler Roger Federer. De Zwitserse tennismeester speelt al jaar en dag met de Wilson Prostaff. Wilson sponsort ook andere spelers zoals Serena en Venus Williams, die beide met de Blade spelen. Maar ze sponsoren veel meer spelers, Wilson is het meest bekende tennismerk ter wereld.

Wilson is marktleider in bijna alle product categorieen in het tennis. Met de rackets staan ze stijf bovenaan. Wilson heeft naast een aantal rackets voor de gemiddelde speler ook 5 series van high-end preformance tennisrackets.

De Wilson Pro Staff, gebruikt door niemand minder dan Roger Federer. Deze rackets staan bekend om de hoeveelheid controle die ze bieden. Deze rackets zijn met name geschikt voor de betere tennissers en zijn qua gewicht ook het zwaarste van de Wilson tennisracket series. Zo is de Wilson Pro Staff 97RF (het model waar Federer mee speelt) 340 gram. Er zijn maar weinig rackets die zo zwaar zijn vanuit de fabriek. Deze rackets zijn goed zichtbaar door de speciale technologie die al sinds de eerste pro staff op het racket zit. De verzwaring op 3 en 9 uur is inmiddels iconisch. Bent u een controle speler? Bestel dan nu de Wilson Pro Staff serie goedkoop via Planetoftennis.

Daarnaast heeft Wilson de Blade serie, de serie waar Serena Williams mee speelt. Deze geeft een goede balans tussen power en controle. Dit wedstrijd frame staat bekend om zijn wat vlakkere beam. (vorm van het racket) De meeste rackets uit deze serie hebben een 98 sq inch racketblad. Ook is het gewicht van de Blade serie ietsjes lager dan die van de Pro Staff. Bent u opzoek naar controle, maar vind u de pro Staff te moeilijk te bespelen? dan is de Wilson Blade vaak een goede keuze. De Blade geeft een keuze in wat u uit het racket wilt halen. 2 rackets met exact dezelfde specificaties, alleen het snarenpatroon is anders. Wilt u meer power en topspin? Kies dan voor de Wilson Blade 98 16x19. Liever wat mer controle? Kies dan voor de Wilson Blade 18x20. De Wilson Blade serie is een van de meest gebruikte series onder de recreatieve spelers. Bestel nu de Wilson Blade goedkoop via Planet of Tennis. 

De Wilson Ultra serie is de serie van Wilson die u moet hebben als u opzoek bent naar power. De rackets in deze serie zijn wat stijver dan rackets uit andere series, hierdoor zijn ze erg stabiel en geven ze veel power. De racketbladen van de Wilson Ultra serie zijn wat groter (vanaf 100 sq. inches.) en is hierdoor ook makkelijker bespeelbaar voor de minder goede tennissers. Ook veel van de Wilson Ultra rackets zijn voorzien van de verzwaringen op 3 en 9 uur van het racketblad. 

De Burn serie lijkt enorm op de Ultra serie. Met het grote verschil dat de ultra vooral power biedt, en de Burn vooral topspin. Deze serie is vaak voorzien van het speciale spin effect patroon. Dit zorgt ervoor dat d snaren wat verder uit elkaar staan en hierdoor meer snapback hebben. Als u moeite heeft met het spelen van topspin. Kunt u het beste voor de Burn serie van Wilson gaan. Bestel de Wilson Burn goedkoop via Planetoftennis.nl

De Wilson Clash is iets revolutionairs. Deze tennisrackets combineren het beste van 2 werelden. Het is een erg power vol racket met de specificaties van een controle frame. Zo is de stijfheid van deze rackets lager dan die van de Wilson Pro Staff. Hierdoor geeft dit racket voor de recreant de beste combinatie tussen power en controle. Het gewicht van de Clash rackets zijn vaak net wat hoger dat iemand gewend is. Door het lagere balanspunt voelen de rackets niet zwaar aan en hierdoor kunt u met een zwaarder racket spelen zonder een grote kans op armklachten. De Wilson Clash is de hype en iedereen moet dit racket een keer geprobeerd hebben. Bestel de Wilson Clash tennisrackets nu goedkoop via Planet of Tennis. 

Naast de volledige Wilson tennisracket collectie heeft Wilson ook een aantal verschillende tennissnaren. Ze hebben een aantal polyester snaren, maar het meest populair zijn de multifilamenten. De Wilson sensation die elke bespanservice wel eens in zijn handen heeft. Deze goedkope multifilament is zeer geliefd onder de bespanners en zorgt ervoor dat recreanten met een goede multifilament kunnen spelen voor een scherpe prijs. De Wilson NXT is een iets uitgebreidere snaar en is concurrent van de Babolat XCEL. In de NXT zit een polyester draad verwerkt waardoor deze vele malen duurzamer is dan andere multifilament snaren. Bestel bij Planetoftennis voordelig en snel uw Wilson tennissnaren. 

Ook zijn de Wilson tennis tassen erg populair. Je ziet de tennistassen veel op de tour en zijn daarom erg gewild. koop bij Planet of tennis goedkope Wilson tennistassen. 

Heeft u vragen of Wilson tennis producten? Neem dan contact op met onze klantenservice en vraag naar onze tennis specialisten.

Wilson producten, De Wilson tennisproducten zijn al jaren zeer succesvol door heel de wereld, iedereen kent rackets als de Prostaff en Blade, naast die 2 topseries heeft Wilson ook nog de Ultra en de Burn racket serie. en elk jaar zien ze er qua uiterlijk steeds beter uit. Naast tennisrackets produceert Wilson ook tennisballen, dit is onder andere de officiële tennisbal waar het US open grand slam mee wordt gespeeld. Daarnaast maakt Wilson ook nog tennissnaren, zowel polyester als multifilament tennis snaren. Maar Wilson heeft ook een nauwe samenwerking met het merk Luxilon, waarvan de meeste tour spelers bij de ATP en WTA mee spelen. Zo gebruikt Roger Federer darm in de lengte en Luxilon alu power rough in de breedte. Maar naast deze producten heeft wilson natuurlijk ook nog tennisdempers, tennistassen, tennisschoenen en tenniskleding. Wij hebben de tennis collectie van Wilson ruim hangen. Bent u geïnteresseerd in de Wilson tenniscollectie? Neem dan contact met ons op. Of bestel de Wilson tennisspullen snel en goedkoop via onze site.