Padelrackets

Filter
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
Filter
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina

Padelrackets: 

Veel beginnende padelspelers hebben veel vragen over wat er nou belangrijk is bij het aanschaffen van een padelracket. Wat betekenen de verschillende termen met betrekking tot het racketblad? Waar zijn rackets van gemaakt? Moet ik nou juist een zwaar of licht padelracket kiezen? Op deze vragen gaan wij het hieronder uitgebreid hebben. Heeft u na het lezen van dit stuk nog andere padel vragen? Neem dan contact op met onze padel specialist via onze klantenservice. 

Een padel racket moet aan veel eisen voldoen om een officieel padelracket te worden. Zo is er een vaste afmeting die aangehouden moet worden. Een padle racket is maximaal 45,5 centimeter lang en maximaal 26 centimeter breed. De dikte van een padel frame is tussen de 36 en 38 mm. Ook een aantal zaken van het padel racket zijn ongelimiteerd. Zo is er geen officieel gewicht toegewezen wat een padleracket maximaal mag wegen. Ook het aantal gaten in een padle racket zijn ongelimiteerd. Het fijne hiervan is dat hoe meer gaten er in een padel racket zitten. Hoe makkelijker er mee te slaan is. Het racket heeft op deze manier minder weerstand. Daarnaast is het toevoegen van een polsbandje om het racket aan de pols te maken verplicht. 

Ondanks dat het gewicht van een paddelracket geen grenzen heeft. Is dit wel erg van belang bij het kiezen van het perfecte padel racket voor u. Een licht racket is wendbaarder. Maar geeft minder power. Een lichter racket heeft minder massa, en dat zorgt ervoor dat dit racket minder power heeft. wat hierbij van belang is. Pak een racket wat z zwaar mogelijk is, zonder dat het belastend aanvoelt. Op deze manier vind u gemakkelijk het beste padelracket. 

Ook het racketblad van een padelracket is zeer belangrijk voor wat voor speler u bent. Er zijn 3 verschillende racketblad vormen die per speler en speelstijl verschillend zijn. 

De ronde vorm wordt gebruikt voor de beginnende padel spelers. De padelrackets met ronde racketblad vorm biedt een grote sweetspot. Ideaal voor de beginnende padellers om de bal makkelijk te kunnen raken. De meeste padelrackets beschikken over de ronde vorm. Bent u een beginnende padelspeler die wel redelijk wat balgevoel heeft? U kunt dan ook direct overstappen naar de druppelvorm. 

De druppelvorm is een soort combinatie tussen een rond racketblad en het diamantvormige racketblad. Bij de druppelvorm ligt de ideale plek om de bal te raken iets hoger in het racketblad. Hierdoor biedt een druppelvorm meer power dan een rond racketblad. Zoekt u als beginnend speler toch iets meer controle. Kies dan voor het ronde racketblad. De druppelvormige padelrackets worden over het algemeen aangeraden voor de medium tot gevorderde padel spelers. 

Het diamantvormige racketblad wordt veel gebruikt door de echte toppers. Deze rackets zijn vaak aanvallend ingesteld. Deze rackets zijn breder boven in de top van het racket, en lopen vervolgens recht af naar de grip. Deze rackets zijn vaak wat stugger dit heeft met name met het foam van het racket te maken). Deze rackets worden echt aangeraden voor de betere padelspelers. 

De grip van een padel racket zijn eigenlijk altijd hetzelfde qua lengte en dikte. Wel is een padelgrip makkelijk dikker te maken. Bijvoorbeeld met een overgrip. Hier kunnen zelfs meerdere grips voor gebruiken. Belangrijk hierbij is dat de grip niet te rond aan gaat voelen. Omdat je bij padel eigenlijk altijd het racket hetzelfde vasthoudt is dit een minder groot probleem dan bij een tennisracket. Let er op dat u tijdig uw basis of overgrip vervangt van uw padelracket. Tijdens het sporten is de kans op zweethanden vrij groot. Als uw grip niet voldoende vocht opneemt kan het gebeuren dat uw racket verdraaid of uit uw hand schiet bij het raken van de bal. En puntverlies door een versleten padel grip zou zonde zijn. 

Het gewicht van een racket zit vaak tussen de 340 en 390 gram voor volwassenen. Dit gewicht is erg afhankelijk van een ander ding. Waar ligt het balanspunt van een padleracket. Ligt de balans helemaal in de top van het racket zal het racket zwaarder aanvoelen. Maar over het algemeen: een zwaarder racket geeft meer power. Een lichter racket zal u meer controle bieden. Bij het proberen van een racket moet u eigenlijk alle aspecten een keer proberen. Om te voelen hoe wendbaar een racket is in combinatie met het gewicht. Ga dicht op het net staan om volley’s te spelen. 

De dikte van een racket is ook erg van belang. Vaak zit dit tussen de 36 en 38 mm. Waarbij de dikkere rackets vaak wat zwaarder zijn. Dit zorgt er ook voor dat deze rackets stabieler zijn. Hierdoor zien we dat er veel rackets van 38 mm gekozen wordt. Voor jeugdrackets zien we wel dat de dikte vaak wat dunner wordt. Dit zorgt ervoor dat het racket lichter aanvoelt en dus minder belastend is voor het kind. 

Hoe is een padelracket eigenlijk opgebouwd? 

Een padelracket is opgebouwd in 3 lagen. De binnenste laag noemen wij de kern. Dit is het foam wat u aan de binnenkant ziet zitten. Het materiaal dat hiervoor is gebruikt varieert per racket. Onderstaand zullen wij de verschillende materialen beschrijven met de voor en nadelen erbij. 

Polyethyleen, dit materiaal geeft veel gevoel en zorgt ervoor dat u precies de bal kunt plaatsen waar u wilt. Omdat dit schuim wat stijver is geeft deze maar weinig power. Hierdoor zal het lastiger zijn om bijvoorbeeld kracht te geven bij een smash. 

EVA-rubber is een materiaal wat in verschillende stijfheden wordt gemaakt. Dit zorgt ervoor dat een racket meer of minder power heeft. De betere spelers voelen hier duidelijk verschil in en geven in de winter voorkeur aan het zachtere schuim, en in de zomer aan het hardere schuim. Dit heeft te maken met het gewicht van de padel bal die gebruikt wordt. 

Fabrikanten zijn de laatste tijd veel gebruikt aan het maken van de verschillende materialen. Op deze manier heeft de speler de perfecte combinatie tussen power en controle. 

Bij Planetoftennis.nl kunt u terecht voor de grootste padel merken. Zo werken wij veel samen met merken als Wilson, Dropshot, Tecnifibre, Head, Bullpadel, Adidas en String-Kong voor de beste kwaliteit padelrackets. Omdat er zoveel verschillende padel rackets zijn bent u altijd van harte welkom in onze padelwinkel in Eindhoven voor persoonlijk advies. Ook kunt u uiteraard altijd bellen of mailen met een van onze padel specialisten.