Luxilon Tennis

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Luxilon tennis. 

Luxilon tennis is een merk uit Belgie met een rijke historie en hoogte punten.

Het begon in 1959. Leo van Malderen richt Luxiilon Industries op. Een bedrijf dat zicht richt op het produceren van monofilamenttechnologie. De door Luxilon geproduceerde monofilamenten worden in veel verschillende markten gebruikt. Bijvoorbeeld in de ruimtevaart of in het ziekenhuis. Waar de monofilamenten worden gebruikt als hechtdraad voor het hechten van wonden. Daarnaast produceert Luxilon als eerste de polyester tennissnaren. Dit is een side project, maar blijkt later een van de grootste takken van het bedrijf te worden. 

In 1984 ziet de eerste monofilament tennissnaar het daglicht. Met de naam Orkit. 2 jaar later sluit Luxilon een partnership met het toen mega beroemde Snauwaert, dat ook uit Belgie afkomstig is. De Orkit snaar was de snaar voor in het Snauwaert Hi-Ten tennisracket.

1991 was een druk jaar voor de Luxilon familie. De Orkit tennis snaar wordt ''begraven'' en wordt vervangen door de Luxilon Big Banger Original. Deze snaar is al jaren een van de meest populaire snaren en wordt veel gebruikt door spelers op de ATP en WTA tour. De snaar werd uitgebracht in 2 verschillende diktes. 1.30 en 1.38 mm dik. Op dit moment wordt de 1,30 versie van de Luxilon Original het meest gebruikt. maar er speelde meer. Luxilon BV start een samenwerking met een bedrijf genaamd Capac NV. Capac gaat de distributie van Luxilon tennissnaren verzorgen in Belgie en Luxemburg. Leo van Malderen, oprichter van het bedrijf besluit dat het tijd wordt voor de 2e generatie. Zijn zoon Nico van Malderen wordt General Manager van Luxilon Industries en wordt het bedrijf opgesplitst in Orfit NV dat zich met name bezig houdt met orthopedisch en medisch materiaal. Luxilon gaat zich vanaf nu met name bezig houden met het produceren van de technologie voor monofilamenten. 

3 jaar later, in 1994 begint het feest. Luxilon introduceert een nieuw parade paartje. De Luxilon Big Banger Alu Power 1.25. Een tennis snaar die we nu allemaal kennen als grijs/zilver. Wist u dat deze snaar in het begin altijd paars was? Vanwege het pigment in de snaar was dit destijds beter. Inmiddels zijn technologieen veranderd en is de snaar ook in het zilver te produceren. Dit is al jaar en dag de meest gebruikte snaar onder de tour spelers. Spelers als Novak Djokovic Roger Federer en Andy Murray maken al jaren gebruik van de alu power en zullen waarschijnlijk nooit gaan wisselen. Maar de allereerste gebruiker van de Luxilon Alu Power 1,25 is Gustavo Kuerten. Een paar jaar later horen we meer van hem. 

1997, een jaar met ups and downs. Een bedrijfsbrand legt de gehele fabriek in as. Letterlijk alles wat verband en moest opnieuw aangeschaft worden. Maar Luxilon laat het er niet bij zitten en begint snel aan de wederopbouw van de fabriek. Alle machines werden opnieuw aangeschaft en ook de gehele inboedel moest worden vervangen. Van vorkheftrucks tot een doosje paperclips. In deze dagen was de strijdlust van Luxilon goed te zien, in amper 6 weken verlieten de eerste orders de fabriek weer. 

Deze flow kreeg een extra boost tijdens het Grand Slam toernooi van Roland Garros in 1997. Gustavo Kuerten, de eerste speler van de Alu Power weet als grote verrassing het toenrooi op het Parijse gravel te winnen voor de eerste keer. Dit werd meteen de doorbraak van de Luxilon tennissnaren. 

De business ging goed, 2 jaar later. In 1999 werd er een 2e fabriek geopend in Wijnegem. Hier worden machines met de nieuwste technologie geplaats voor een nog betere en efficientere producten. Een investering van ruim 6 miljoen euro. 

Was het geluk van Gustavo Kuerten? dat hij Roland Garros wist te winnen? Nee, zeker niet! In 2001 wint hij voor de 3e en laatste keer Roland Garros met zijn Head tennisracket en zijn zeer geliefde (paarse) Luxilon Alu Power. Hierna werder de Luxilon winnaars aangevuld met Alberto Costa en Juan-Carlos Ferrero. Zij wonnen Roland Garros beide met de Luxilon Big Banger Original 1.30. 

In 2004 organiseert Luxilon de bespanservice op grote toernooien van Key Biscayne (Miami) en Bejing. Tot het moment van vandaag organiseert Luxilon nogsteeds de bespan service op verschillende grote tennis toernooien. 

In 2005 wordt er een samenwerking aan gegaan met Wilson. Het grote amerikaanse tennis racket merk gaat 10 jaar lang er voor zorgen dat Luxilon wereldwijd verkocht gaat worden. De distributie van Luxilon snaren in Belgie en Luxemburg blijft wel in Belgische handen. 

Naast de monofilament snaren wil Luxilon een snaar produceren die voor het grotere publiek bespeelbaar is. Zo komen ze in 2008 mat de Luxilon M2 Pro snaar. Deze tennis snaar is voorzien van een multi-mono technologie. De snaar bestaat uit 2 verschillende diktes en is beter te bespelen voor de doornsee tennisser. 

In 2009 betsaat Luxilon 50 jaar! reden voor een feestje. Op dat zelfde moment lanceert Luxilon de Luxilon Adrenaline. Deze platinum gekleurde tennis snaar verlaat de band en wordt een prijsbreker. Zo wordt luxilon betaalbaar voor een grote groep tennissers en dit is de meest gebruikte tennis snaar onder snarenvreters van deze wereld. Breekt u vaak snaren? Dan is de Luxilon Adrenaline echt iets voor u. Deze is beschikbaar in 1.25 en 1.30 en kunt u bij Planetoftennis zeer goedkoop bestellen. 

Luxilon blijft nieuwe snaren ontwikkelen en 2 jaar later komen ze weer met een nieuwe snaar. de Luxilon Savage 1.27. Deze 6 hoekige polyester snaar geeft extra spin en is verkrijgbaar in 3 kleuren. Zodat deze mooi te matchen is met bijna elk tennis racket. De snaar is beschikbaar in zwart, wit en lime. 

2012. De snaar waar bijvoorbeeld momenteel de zusjes Wiliams mee spelen. Deze wat hardere polyester geeft veel controle en is zeer geliefd onder veel pro tour spelers. 

2015 komt er nog een snaar op de markt. Dit vinden wij persoonlijk een van de beste polyester snaren. De Luxilon Element is zeer goed te gebruiken voor getalenteerde jeugd spelers en clubspelers. eze snaar is voor een polyester erg zacht en geeft een goede snapback. Dit maakt de snaar comfortabel en makkelijk te bespelen. Ook wordt er een nieuwe samenwerking met Wilson aangegaan. deze staat vast tot 2025. 

In 2017 gebeurt er iets speciaals. Luxilon stapt af van het produceren van monofilament tennis snaren en produceert een darmsnaar. De van runderdarmen gemaakte snaar heet LXN Natural Gut en wordt meteen opgepakt door veel tour spelers. Deze snaar iets iets harden dan darmsnaren van de concurrent. Hierdoor geeft de snaar net wat meer controle. De darmsnaar is verkrijgbaar in 1.25 en 1.30 milimeter. Als u last heeft van blessures als bijvoorbeeld een tennis arm, is de Luxilon natrual gut zeker aan te raden. In dit jaar winnen de Greatest Of All Time bij de dames en heren trouwen de Australian open. Roger Federer bij de mannen met darm in de lengte en Luxilon alu power rough in de breedte, Serena Williams wint bijd e dames het enkelspel van dit Grand Slam met Luxilon 4G in de lengte en darm in de breedte. 

Ook in 2018 wint Roger Federer weer de Australian open en is inmiddels een levende legende. Het is het 20ste Grand Slam toernooi dat Roger Federer weet te winnen. De zeer succesvolle Luxilon Element snaar wordt uiotgebreid met een nieuwe snaar. De Luxilon Element rough 1.30 wordt toegevoegd voor iets meer duurzaamheid en controle. 

In 2019 kwam Luxilon weer met iets revolutionairs! De Luxilon Smart. Deze snaar past zich aan op de bal die je wilt slaan. Sla je een harde forehand, wordt de snaar iets stijver waardoor je wat meer controle krijgt. Speel je een dropshot? dan wordt de snaar wat zachter waardoor je meer gevoel hebt. 

Ook heeft Luxilon naast het ruime assortiment tennis snaren veel accesoires zoals dempers en grips. Zo wordt de Luxilon Dry Elite veel gebruikt door spelers die snel last hebben van zweethanden. 

Wilt u uw Luxilon producten voordelig inkopen? Bestel dan alle Luxilon snaren goedkoop via Planet of Tennis. Heeft u vragen over de verschillende Luxilon tennissnaren of gripjes? Neem dan contact met onze klantenservice op en vraag naar onze tennisspecialisten.