Tennisballen

Tennisballen
Filter
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
Filter
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina

Bij Planetoftennis vindt u tennisballen van alle grote tennismerken. Planetoftennis werkt met veel merken samen om zo een breed assortiment aan te bieden. Wij hebben in ons assortiment veel verschillende tennisballen. Er zijn 3 verschillende soorten ballen die wij verkopen. Drukloze tennisballen, gasgevulde tennisballen en stage ballen. Maar welke bal is nou geschikt voor wie. En wat juist niet. Onze tennisspecialisten weten alles van tennisballen en kunnen u uitstekend deskundig advies geven over welke bal goed bij u zou passen. Wij werken veel samen met de merken Wilson, Tretorn, Yonex, Babolat, Dunlop en Tecnifibre. Deze merken leveren constant de beste kwaliteit en is altijd goed op voorraad. Maar met zoveel keus zal het lastig zijn de juiste bal te vinden. Onze tennisspecialist helpt u hier graag bij. Neem contact op met onze tennisspecialist via de klantenservice of kom naar onze tennis speciaalzaak in Eindhoven. Wij zijn te vinden op de Zeelsterstraat 32 in Eindhoven. 

 

Tretorn tennisballen

Tecnifibre tennisballen

Wilson tennisballen

Yonex tennisballen

Dunlop tennisballen

Babolat tennisballen

 

 

Wat voor ballen zijn er en waarom moet ik voor het een of het ander kiezen. 

Er zijn veel verschillende ballen en een keuze maken is niet altijd makkelijk. Eerst gaan we kijken naar welke ballen er zijn en voor wie deze geschikt zijn. 

 

De Druk loze bal: 

Drukloze tennisballen ook wel pressureless bal zijn zeer populair onder de recreatieve en beginnende spelers. Een drukloze bal is een bal die van binnen hol is. De rubberen kern van de bal wordt tegen elkaar aan gelijmd en hierover komt een vilt laag. De vilt laag zorgt ervoor dat de bal als het ware gedempt wordt. Anders zou een tennisbal net zo hoog stuiten als een stuiterbal. Het voordeel van een drukloze bal is dat de bal lang goed blijft en niet veel zachter wordt. Deze bal is vooral populair bij tennisverenigingen en tennisclubs die gebruik maken van all wheater banen. Het nadeel van druk loze tennisballen is dat ze vaak wat harder en zwaarder zijn. Hierdoor is de bal een stukje minder armvriendelijk. Deze bal wordt dus vooral gekozen voor duurzaamheid. 

 

De gas gevulde bal:

De gas gevulde bal (ook wel pressurized bal genoemd) is een tennisbal waar een balletje met gas in zit. Dit balletje lost op en laat dan het gas vrij. Dit zorgt ervoor dat de bal comfortabeler speelt en dit zorgt er ook voor dat de bal hardere klappen kan incasseren. Dit is ook de reden dat er bij de ATP en WTA toernooien altijd met een gasgevulde bal gespeeld wordt. Als professionele tennissers zoals Nadal, Djokovic en Federer tegen een drukloze bal slaan zal deze bal direct stuk gaan. Omdat het gas er niet tussen zit zullen de 2 randen van de bal tegen elkaar komen en dit houdt de lijm laag niet. Bent u dus een betere tennisser, of bent u een recreatieve tennisser die opzoek is naar meer comfort en een armvriendelijkere bal? Kies dan sowieso voor een gasgevulde bal. Het nadeel van een gas gevulde bal is dat het gas langzaamaan uit de bal loopt. Hierdoor is een gas gevulde bal minder duurzaam dan een druk loze tennisbal. 

 

 

 

De Stage bal: 

Deze tennisballen zijn bedoeld voor de tenniskids. Het zijn tennisballen die zachter zijn gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de kleinere kinderen makkelijker kunnen tennissen. Een zachtere bal zorgt er voor dat de bal minder snel op de tennisser af komt en dat de bal minder hoog stuit. Hierdoor kan het kind de bal makkelijker van onder naar boven slaan en leert hij dat zijn raakpunt op heuphoogte moet zijn. Stage ballen komen in 3 fases. Stage 1, stage 2 en stage 3. De stage 1 en 2 ballen zijn van hetzelfde formaat als een gewone tennisbal. De stage 3 ballen zijn iets groter. Dit zorgt ervoor dat de allerkleinste tenniskids de bal makkelijker kunnen raken waardoor de succesbeleving groter is. 

 

Hieronder kunt u selecteren welke bal u graag zou willen bestellen en krijgt u een gemakkelijk overzicht over welke bal geschikt voor u zou zijn. Heeft u nog meer vragen over tennisballen? Neem dan snel contact op met onze tennisspecialist via de klantenservice of kom naar onze tennis speciaalzaak in Eindhoven. 

 

Druk loze tennisballen

Gas gevulde tennisballen

Stage tennisballen

 

Tennisballen zijn er in veel verschillende soorten verpakkingen. Zo kunt u ze kopen per tin (3 of 4 tennisballen) of per doos. Ook de inhoud van de doos/emmer kan verschillen. Dit staat altijd duidelijk aangegeven bij het product. Heeft u hier vragen over? Neem dan snel contact op met onze tennisspecialist. Deze kan u perfect helpen bij de keuze die u moet maken. 

 

Verpakt per tin/koker

Verpakt per doos/emmer

 

Ballen voor verenigingen: 

Planetoftennis werkt veel samen met tennisverenigingen, tennisclubs en tennisscholen en leveren hierbij altijd de ballen voor de competitie en toernooien voor erg scherpe prijzen. Ook uw tennisclub of vereniging komt hiervoor in aanmerking. Stuur ons snel een mailtje op info@planetoftennis.nl met hierin om welke vereniging/club het gaat. Welke bal/ballen jullie graag af zouden nemen en welke aantallen jullie willen. U krijgt dan gratis een vrijblijvende offerte en we zullen uitgebreid te tijd nemen om te kijken of we verder nog iets voor uw vereniging of club kunnen betekenen. Weet u niet met welke tennisbal jullie willen spelen om de tennisclub? Geen enkel probleem. We gaan u dan tegen gereduceerd tarief een aantal ballen opsturen om te testen zodat u zelf kunt beslissen welke bal u het liefste zou gebruiken. Zo maakt u bij planetoftennis altijd de beste keuze. 

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw tennisclub, tennisvereniging, tennisschool of tennisacademy met betrekking tot het afnemen van tennisballen of eventuele opties voor sponsoring of een andere samenwerking? Klik dan HIER

Natuurlijk begrijpen wij dat u na lezen van alles wat hierboven staat nog veel vragen heeft die wij niet besproken hebben. Neem snel contact op met onze klantenservice om op die manier zeer gericht advies te krijgen van onze tennissnaren specialist. U bent natuurlijk ook meer dan welkom in onze winkel in Eindhoven. Deze vindt u op de Zeelsterstraat 32 in Eindhoven. In de tenniswinkel in Eindhoven vindt u dezelfde producten als op de website van Planetoftennis.  De winkel ligt dicht bij de snelweg en is dus makkelijk te bereiken vanuit andere steden zoals Den Bosch en Tilburg maar ook vanuit Venlo of Maastricht. In de winkel komen veel klanten uit Nuenen, Geldrop, Waalre, Aalst, Veldhoven, Oirschot, Best, Boxtel, Liempde, Son, Breugel of bijvoorbeeld Mierlo. Er is volop parkeerplek en het parkeren voor de deur is gratis. In de tenniswinkel van Planetoftennis in Eindhoven vindt u maar liefst 200 m2 tennis. Hier vindt u alles waar u als tennisser naar op zoek bent.

 

Vindt u dezelfde tennisballen voor een lagere prijs? Laat het dan weten aan Planetoftennis. U betaalt op deze manier nooit teveel bij Planetoftennis!