Tennisrackets

Filters
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
  1. Babolat Pure Strike VS Tour
    Rating:
    0%
    Verkrijgbaar vanaf: € 109,95
    Incl. BTW
Filters
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina

Een tennisracket kopen bij een tennisspecialist. Voor het beste advies over uw tennisracket bent u bij Planet of tennis op de plek waar u zijn moet. 

 

Waarom is het zo belangrijk goed na te denken over de aankoop van een tennisracket en waarom is het belangrijk om dit via een echte tennis specialist te doen? 

 

Eigenlijk zijn tennisrackets een heel complex iets. Er zijn vele factoren waar rekening mee gehouden moet worden bij de aanschaf van een tennisracquet. Bij Planet of Tennis krijgt u de beste service en voor een erg scherpe prijs. Onze medewerkers zijn zeer gespecialiseerd in alles wat met tennis te maken heeft. Zo bespant onze bespanner op grote ATP en WTA toernooien en zijn wij gespecialiseerd  in het verhelpen van arm en schouderklachten zoals een tennisarm door middel van een goed bespannen tennisracket. Bij Planet of Tennis vind u alle grote tennismerken zoals Wilson, Babolat, Head, Yonex, Tecnifibre en Dunlop. Wij zorgen er altijd voor dat u een voordelige prijs heeft en dat we zowel goedkope rackets als de echte topframes van hoge kwaliteit aanbieden. In onze tenniswinkel in Eindhoven hebben wij een grote voorraad tennisrackets. Hebben wij het racket dat u zoek even niet op voorraad? Dan kunnen we deze altijd snel naar u verzenden. Voor alle bestellingen boven de 50 euro verzenden wij gratis. Daarnaast krijg u bij Planet of Tennis altijd snel antwoord op alle tennisvragen die u heeft. Wat voor racket is goed voor mij? Wat voor bespanning moet ik hebben? Wat doet het gewicht van een tennisracket? Wat doet het balanspunt van een racket? Wat voor racket moet ik hebben met mijn armklachten? Allemaal vragen waar we u snel een duidelijk antwoord op kunnen geven. U kunt ons altijd snel bereiken via de mail of door te bellen. Ook biedt Planet of Tennis de mogelijkheid bepaalde tennisrackets te testen voordat u besluit een nieuw racket bij Planet of Tennis te kopen. Neem hiervoor contact op met onze tennisspecialist bij de klantenservice

 

Wilson

Babolat

Tecnifibre

Yonex

Head

Dunlop

 

Wij hebben een goede voorraad van elk groot tennismerk. Vaak is een bepaald merk voorkeur en dat wisselt per tennisser. Elk merk heeft een veel mogelijk voor het kopen van een racket en heeft voor elke speler wel een geschikt racket. Vaak is dit per racket familie verschillend. Waar een merk als Wilson de families Wilson Blade, Wilson Pro Staff, Wilson Clash, Wilson Ultra en Wilson Burn heeft. Heeft een merk als Babolat de Babolat Pure Drive, Babolat Pure Strike en Babolat Pure Aero. Tecnifibre heeft hierin echter iets speciaals. Tecnifibre heeft een racketserie speciaal ontworpen voor de vrouwelijke tennissers. Namelijk de Tecnifibre T-Rebound serie. Dit is een echte aanrader voor elke vrouwelijke tennisser. Daarnaast heeft Tecnifibre nog de T-flash en T-fight. Ook Head en Yonex hebben zo hun families ingedeeld. Head heeft de Head Speed, Head Prestige, Head Radical, Head Extreme en de Head Instinct. Yonex heeft de Yonex Ezone, Yonex Vcore en de Yonex Vcore pro. Dit zijn alle toptennisracket families van de grote merken. Eigenlijk hebben ook alle merken hier een categorie onder zitten voor de tennissers die opzoek zijn naar een racket voor een wat goedkopere prijs. Het verschil in deze rackets zijn dat de top tennisrackets zijn voorzien van tennisracket technologieën die er bij de goedkopere tennisrackets uit zijn gefilterd. Ook is het materiaal dat voor de intermediate rackets gebruikt zijn vaak van een iets lager kwaliteit. Weet u precies wat u zoekt in uw tennisracket? Klik hieronder dan op de categorie om een mooie selectie te krijgen van alle rackets bij Planet of Tennis. Weet u niet precies in welke categorie u uw tennisracket moet zoeken? Neem dan even contact op met onze racketspecialist via onze klantenservice

Power

Controle

Comfort

topspin

 

Bij tennisrackets zijn er veel verschillende factoren die ervoor zorgen hoe het racket aanvoelt. Verschillende aspecten zijn bijvoorbeeld: Het gewicht van het tennis racket, de gripmaat van het tennisracket, het snarenpatroon in het racket, de grootte van het racketblad, het balanspunt. Wat het aller belangrijkste is bij het kiezen van een tennisracket is dat het racket goed aanvoelt. Hierdoor maken wij geen onderscheid per speelsterkte. Als je een goede speler bent die het fijn vind om met een wat groter blad te spelen moet dat gewoon kunnen. In het volgende stukje gaan wij alle aspecten van een tennisracket doornemen. Zodat u een gerichte keuze kan maken. Heeft u toch nog wat racketadvies nodig? Neem dan gerust contact op met onze tennisracketspecialist. 

 

Het gewicht van een tennisracket: 

Het gewicht van een tennisracket kan enorm verschillen. Van 240 gram tot 360 gram. Wat we vaak zien is dat de recreatievere tennissers voor een lichter tennisracket kiezen. Dit komt omdat een lichter racket makkelijker te manouvreren is, en waardoor er dus meer controle over de bal is. Het nadeel van een licht racket is dat er maar weinig massa achter het racket zit, wat inhoud dat er ook minder power in het racket zit. Veel recreanten zitten tussen de 255 en 275 gram. Hoe zwaarder een tennisracket wordt hoe lastiger dit is te controleren. De massa van het racket gaat het racket naar voren duwen waardoor het lastiger is dit te controleren. Daarom zien we vaak de betere spelers die naar een wat hoger gewicht gaan. Veel echte wedstrijdspelers zitten tussen de 310 en 340 gram. Dit zijn dan de spelers die dagelijks trainen en veel uren op de baan maken. De wel gevorderde spelers die niet dagelijks op de baan staan zitten over het algemeen vaak tussen de 290 en 310 gram. Het is erg belangrijk dat een racket in eerste instantie al niet te zwaar aanvoelt en dat u niet in hoeft te houden tijdens het zwaaien met het racket. Als u wel moet inhouden om de controle te behouden is de massa dus te hoog en zou een lichter racket u beter passen. Ook is dit een van de redenen om blessures te voorkomen. Op het moment dat u knijpt in uw racket geeft dit spanning op de arm. Knijpen is de nummer 1 oorzaak van een tenniselleboog. Kies hieronder de categorie voor welk gewicht u wilt kijken. Heeft u hier advies over nodig? Vraag dit dan aan onze tennisspecialist via onze snelle klantenservice.

 

Gewicht 255/275

Gewicht 275/300

Gewicht 300/315

Gewicht >315

 

Racketblad grootte: 

De grootte van uw racketblad is erg belangrijk voor hoe fijn het tennisracket speelt. Heel simpel gezegd, een racket met een heel klein racketblad is moeilijker om mee te tennissen dan met een racket met een heel groot racketblad. De meeste tennisrackets die wij verkopen zitten qua racketblad tussen de 90 en 115 sq. Inches. Wat we vaak zien is dat de ervaren wedstrijdspelers gaan voor een racketblad tussen de 90 en 100 sq. Inch. Dit biedt de speler voldoende controle. Omdat het racketblad niet heel groot is is het belangrijk dat de tennisser de tennisbal precies in het midden van zijn racketblad krijgt. Daarom zien we vaak dat de clubspelers die een aantal keer in de week vaak voor een 100 sq. Inch blad gaan. Dit is het meest voorkomende. Het voordeel van een groter racketblad is dat de ideale plek om de bal te raken (ook wel de sweetspot genoemd) groter is. Dit houdt dus in dat als u de bal niet helemaal in het midden van het racketblad raakt dat de bal toch nog makkelijk van uw tennisracket af komt. De tennisracket met een groter racketblad geven vaak ook wat meer power dan de tennisrackets met kleinere racketbladen.

Weet u al welke maat racketblad u graag zou willen? Klik hieronder op de banner voor de categorie waar u naar opzoek bent. Heeft u vragen over welke grootte van racketblad bij u zou passen? Neem dan contact op met onze tennisspecialist via de klantenservice. 

 

90 tot 100 sq. Inches

100 tot 105 sq. inches

>105 sq. icnhes

 

Het balanspunt van een tennisracket: 

Dit houdt in: Hoe is het gewicht van mijn racket verdeeld. Ligt dit met name in de top, of ligt dit juist in het handvat. Als we dit gaan meten zien we dat een balanspunt vaak (enkele uitzonderingen daar gelaten) tussen de 30.5cm en 38.0 cm. Als is dat laatste ook geen veel voorkomend getal. Eerst even een aantal misverstanden met betrekking tot het balanspunt de wereld uit helpen:
Het balanspunt kunnen we verwoorden in 3 categorieën. Namelijk: Head Heavy / Head light / even balanced. Vaak zegt men dat 32.0 cm. Even balanced is. Dit is niet waar. De volledige lengte van een racket (vaak 68.58 cm oftewel 27 inch) gedeeld door 2 is 34,3 cm. Dat is officieel even balanced. Het racket is dan dus perfect in balans. Wel is het zo dat het balanspunt van 32.0 cm een veel voorkomende is. Vaak zien we een relatie tussen alle dingen die we bovenstaand hebben behandeld. Vaak zien we dat een zwaar racket een klein racketblad heeft en een wat lager balanspunt. En andersom. Dus een licht racket met een groot racketblad heeft vaak een hoger balanspunt. In dit geval is een laag balanspunt dus head light en een hoog balanspunt head heavy. 

Hieruit kunnen we dus opmaken dat een laag balanspunt veel controle biedt. Maar moeilijk te bespelen is. En een hoog balanspunt veel power biedt. 

Dus bent u een ervaren competitieve tennisspeler en speelt u meerdere keren in de week? Ga dan voor een racket dat u iets meer controle biedt. Speelt u niet zo vaak en is het voor u als recreatieve tennisser fijn als het racket u erg helpt? Ga dan voor een racket met een hoger balanspunt zodat het racket helpt de bal naar de andere kant van het tennisveld te krijgen. 

 

balanspunt 30.5cm – 31.5 cm 

balanspunt 31.5 cm – 32.5 cm

balanspunt 33.0 cm >

 

Het snarenpatroon van het racket: 

Ook dit is erg belangrijk. Een racket met weinig snaren wordt ook wel een racket met een open patroon genoemd. Dit houdt in dat de snaren wat verder uit elkaar staan. Dit geeft als resultaat meer power en topspin, dit is wel vaak ten koste van een stukje controle. Dit werkt ook precies andersom. Een racket met veel snaren, noemen we een gesloten patroon. En dit zorgt voor veel controle en wat minder power. Het juiste snarenpatroon zorgt ervoor dat het racket net wat meer bij u past. Zo is er bijvoorbeeld de Wilson Blade 98. Dit racket is verkrijgbaar met 2 verschillende bespanpatronen. Zo hebben ze de 16x19 versie en de 18x20 versie. (De eerste getallen zijn de lengte snaren en het getal na de x is het aantal breedte snaren.) Verder zijn deze rackets exact hetzelfde. Zelfde racketblad grootte, balanspunt en gewicht. Dit betekent dus dat de 16x19 u iets meer power biedt en de 18x20 versie u net wat meer controle geeft. Kijk hier dus ook goed naar voordat u een racket keuze gaat maken. Wilt u meer weten over mogelijke bespanpatronen of hoe het snarenpatroon u kan helpen bij uw tennisspel. Neem dan contact op met onze tennis en bespan specialist via onze klantenservice. 

 

snarenpatroon 14 X 18

snarenpatroon 16 X 18

snarenpatroon 16 X 19

snarenpatroon 16 X 20

snarenpatroon 18 X 16

snarenpatroon 18 X 19

snarenpatroon 18 X 20

 

 

 

Gripmaat:

Een van de meest voorkomende blessures in het tennisspel is de tennis arm / tennis elle boog. Dit kan meerdere oorzaken hebben. De meest voorkomende is omdat de speler te hard knijpt in de grip. Vaak komt dit door een te grote of te kleine grip. De theoretische regel van zorg ervoor dat de wijsvinger tussen uw vingertoppen en muis van de hand past op het moment dat u het racket vast heeft alsof u een forehand slaat gebruiken wij nog steeds als richtlijn. Echter is het veel belangrijker dat u gewoon de verschillende gripmaten vast pakt en aanvoelt of u moet knijpen of niet. Voorkom dat u moet knijpen en tennis blessures krijgt. Wij van Planet of Tennis helpen u graag met deze keuze. 

Gripmaat 0

Gripmaat 1

Gripmaat 2

Gripmaat 3

Gripmaat 4

Gripmaat 5

 

Natuurlijk begrijpen wij dat u na lezen van alles wat hierboven staat nog veel vragen heeft die wij niet besproken hebben. Neem snel contact op met onze klantenservice om op die manier zeer gericht advies te krijgen van onze tennisracket specialist. U bent natuurlijk ook meer dan welkom in onze winkel in Eindhoven. Deze vindt u op de Zeelsterstraat 32 in Eindhoven. In de tenniswinkel in Eindhoven vindt u dezelfde producten als op de website van Planetoftennis.  De winkel ligt dicht bij de snelweg en is dus makkelijk te bereiken vanuit andere steden zoals Den Bosch en Tilburg maar ook vanuit Venlo of Maastricht. In de winkel komen veel klanten uit Nuenen, Geldrop, Waalre, Aalst, Veldhoven, Oirschot, Best, Boxtel, Liempde, Son, Breugel of bijvoorbeeld Mierlo. Er is volop parkeerplek en het parkeren voor de deur is gratis. In de tenniswinkel van Planetoftennis in Eindhoven vindt u maar liefst 200 m2 tennis. Hier vindt u alles waar u als tennisser naar op zoek bent. We werken veel en nauw samen met de volgende merken: Babolat – Wilson – Yonex – Tecnifibre – Dunlop – Head.

Vind tennisrackets van alle bekende racketmerken in de webshop van Planetoftennis. Als tennisspecialist voor Nederland en België helpen wij u als tennisser graag verder. Of u nu op zoek bent naar tennisaccessoirestenniskledingtennisschoenentennistassen of tennisballen, u vindt het allemaal voor de scherpste prijs op de website van Planetoftennis.

Door de duidelijke uitleg en het grote aanbod van tennisrackets van alle grote merken zoals Tecnifibre, Babolat, Dunlop, Head, Prince, Wilson en Yonex vindt u altijd het tennisracket dat bij u past. Vindt u het moeilijk om het juiste tennisracket te kiezen? Bekijk dan de informatiepagina van Planetoftennis over tennisrackets. Wilt u persoonlijke hulp? Neem contact op met onze klantenservice.

Altijd de laagste prijs!

Vindt u hetzelfde racket voor een lagere prijs? Laat het dan weten aan Planetoftennis.U betaalt op deze manier nooit teveel bij Planetoftennis!