Prince Tennis

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Prince tennis is opgericht in 1970 in Princeton, New Jersy (USA). Ze produceren al jarenlang tennisrackets, tennisschoenen, tenniskleding, tennisballen en bespanmachines. Prince is jarenlang marktleider geweest als het op tennisrackets aankomt. 

In 1970 werd Prince Global Sports, LLC opgericht door Robert H. McClure. Slechts een aantal jaar later produceerde Prince de eerste tennisballen machine. Deze werd destijds gebruikt door Howard Head. De bedenker van Head tennis. Maar hij raakte gefrustreerd omdat zijn spel niet snel genoeg vooruit ging. Samen gingen de eigenaar van Prince en Howard Head opzoek naar een verbetering in de rackets. Samen kwamen ze met de nog altijd inmens populaire rackets met oversized racketbladen. Prince had als eerste het patent op de Prince Classic aluminium racket met oversized racketblad. 

In September 2012 Maakte de Waitt Company een overeenkomst met het merk Prince. Dit is een 40 jarige deal waarbij ze het recht hebben het Prince merk te produceren en verkopen in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa, het Midden oosten, Afrika, Australie, Nieuw Zeeland en India. 

In 2014, nadat failissement van het bedrijf er toch een doorstart kwam. Verhuisde het bedrijf naar Atalanta, Georgia (USA). 

Prince sponsorde jarenlang de beste spelers van de wereld. Zo speelde spelers en speelsters zoals Maria Sharapova, David Ferrer, Patrick Rafter, Bob en Mike Bryan, Andre Agassi en John Isner.