Yonex Tennis

Filter
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-16 van 207

per pagina
 1. Yonex AC195 Power Cushion+ Insole
  Rating:
  0%
  Vanaf € 16,95
  Incl. BTW
 2. -7%
  Yonex Active Backpack X 82212XEX Blauw Navy
  Rating:
  0%
  Normale prijs € 80,95
  Speciale prijs € 74,95
  Incl. BTW
 3. Yonex Crew Sok 19118EX Zwart/Zwart
  Rating:
  0%
  Vanaf € 8,95
  Incl. BTW
 4. Yonex Dames Shirt 16461EX Indigo Blauw
  Rating:
  0%
  Vanaf € 41,95
  Incl. BTW
 5. Yonex Dames Tanktop 16432EX Zwart
  Rating:
  0%
  Vanaf € 33,95
  Incl. BTW
 6. Yonex Dress 20424EX Blauw
  Rating:
  0%
  Vanaf € 24,95
  Incl. BTW
Filter
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-16 van 207

per pagina

Yonex is oorspronkelijk een badminton merk, Sinds enkele jaren houdt Yonex zich ook bezig met het produceren van tennisrackets, tennistassen, tennissnaren, tennisschoenen, tennisgrips, en tennisaccessoires. Wat Yonex speciaal maakt is de perfecte kwaliteit die ze keer op keer leveren. Bijvoorbeeld de tennisrackets. Als u 2 dezelfde rackets koopt zijn deze zelden gelijk. Rackets worden met de hand gemaakt en wijken altijd een beetje af. Bij de meeste merken is dit maximaal 7%. Bij Yonex is dit slechts 1% en daarom zijn de rackets zo gelijk dat een speler dit zelden voelt. Yonex tennisspullen vallen altijd op. De rackets zijn altijd voorzien van Isometric technologie. Hierdoor ziet een tennisracket er wat vierkant uit. Dit zorgt ervoor dat de ideale plek om de tennisbal te raken extra groot is. Dit is een van de grote voordelen van de Yonex tennisartikelen. Ook in tennissnaren is Yonex erg sterk. Met name de Yonex Poly Tour Pro is een erg populaire tennissnaar die veel tennisspelers gebruiken. Zo gebruikt top tennistalent Naomi Osaka, winnares van de US open 2018 Poly tour pro in de lengte en Yonex Rexis in de breedte. In 2020 kwam Yonex tennis met een speciale editie van de Yonex Polyester Tour Pro, deze was blauw speciaal voor de Australian open die al jaren lang gesponsord door Yonex. Yonex verzorgt hier ook de bespanservice. Verder zijn bekende Yonex spelers Denis Shapavolov, Stan Wawrinka en Angelique Kerber. 

Hoe is Yonex geworden wat het nu is? Het bedrijf is in 1946 opgericht door Minoru Yoneyama. Ze produceerde onder andere visnetten en houten ballen die de visnetten op hun plaats moesten houden. Jaren later werden ze geforceerd deze branch te verlaten omdat het gebruik van plastic veel populairder werd. Vanwege deze verandering maakte Yoneyama 1 belofte aan zich zelf, ‘’Ik loop nooit meer achter op het gebied van technologische veranderingen’’. In 1957 begon Yoneyama met het produceren van badmintonrackets voor andere merken. In 1961 produceerde Yoneyama het aller eerste badmintonracket onder de naam Yoneyama. En binnen 2 jaar was Yoneyama een merk dat wereldwijd badmintonrackets verkocht. In 1969 was Yoneyama de aller eerste die een aluminium badmintonracket produceerde. In dat zelfde jaar bedacht Yoneyama dat deze technologie ook gebruikt kon worden voor het maken van aluminium tennisrackets. De eerste batch tennisrackets werd afgerond in 1971. Niet veel daarna kwamen ze al met rackets die deels gemaakt waren van grafiet. Wat we momenteel nog steeds in alle rackets terug vinden. In 1973 werd het YY logo geïntroduceerd. Een jaar later werd de naam van het merk veranderd van Yoneyama naar Yonex. Dit werd gedaan omdat buiten de Aziatische markt minder omzet werd gehaald omdat de merknaam te Aziatisch was. Met de naam Yonex moesten de Yonex producten wereldwijd een groter publiek aantrekken. Vanwege de groeiende markt, opende Yonex een extra kantoor in Torrance, Californië (USA). In 1992 introduceerde Yonex een nieuw badmintonracket waarbij de vorm van het racket geheel opnieuw ontworpen was. In plaats van het druppelvormige racketblad kwam Yonex met de isometrie technologie. Een technologie die je tot vandaag de dag terug ziet op alle Yonex tennis rackets. In 1994 kwam Yonex op de beurs in Tokio waar ze zichzelf omschreven als de wereld leider in golf, badminton en tennis artikelen. Inmiddels wordt het markt aandeel van Yonex steeds groter en sponsoren ze verschillende tennisspelers. Bekende spelers als Nick Kyrgios, Denis Shapovalov, Stan Wawrinka, Eugenie Bouchard, Dona Vekic, Angelique Kerber, Sabine Lisicki, Timea Babos, Naomi Osaka, Belinda Bencic en vele andere. Onze bespanner heeft al een aantal ATP tennis toernooien mogen bespannen en ook daar voor verschillende Yonex spelers de rackets mogen voorzien van een verse bespanning. Denk hierbij aan spelers als: Marton Fucsovics, Hyeon Chung, Casper Ruud, Steve Johnson, Francis Tiafoe en Coco Vandeweghe. 

Yonex heeft verschillende tennisracket series die allemaal voor hun eigen voordeel staan. Zo is de Yonex Ezone serie zeer geschikt voor de spelers die opzoek naar power. Veel dames kiezen voor de power die de Yonex Ezone ze biedt. Wel zijn er binnen de Ezone serie verschillende modellen die er voor zorgen dat de Ezone serie voor een grotere groep bespeelbaar maakt. Zo is de Yonex e-zone 98 een racket die meer controle biedt ten opzichte van het best verkopende ezone racket, de Yonex Ezone 100. Daarnaast heeft Yonex ook nog de Yonex Vcore en Yonex Vcore Pro. De Vcore is vergelijkbaar met de Ezone serie. Met als grootste voordeel dat de Yonex Vcore serie gebouwd is om met meer topspin te spelen. De Vcore pro serie van Yonex is een wat dunner frame en heeft dan ook als grootste voordeel dat het racket meer controle moet bieden. We zien ook dat deze serie geliefder is bij de beter tennisser. 

Wij van Planetoftennis werken veel samen met Yonex en zorgen ervoor dat we voor u het perfecte Yonex tennisproduct kunnen selecteren. Of dit nu een snaar, gripje of racket is. Planet of Tennis heeft het allemaal. Bestel nu voordelig en snel al uw Yonex spullen.