String-Kong Tennis

Filters
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-16 van 36

Pagina
per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-16 van 36

Pagina
per pagina

String-Kong:

String-Kong is een Italiaans merk dat zich bezig houdt met het produceren van high end tennissnaren en tennisgrips. String-Kong is een tennismerk dat is aangesloten bij de ERSA en de bedenkers van String-Kong hebben allemaal diverse diploma’s en mogen zich een van de beste bespanners van de wereld noemen. String-Kong maakt kwalitatief uitstekende producten met daarbij een coole en stoere uitstraling. Zo staat het hele merk in lijn met apen. Ook vandaar hebben alle snaren catchy namen gekregen. Zoals Orango, Gorril-1 en Yeti. Of de snaar is benoemd naar iets dat apen graag eten. Zoals de banana bite. Alle snaren hebben unieke eigenschappen en zorgen ervoor dat jij als tennisser het beste in jezelf er uit kan halen. 

Wat is het idee achter String-Kong?

String-Kong founder Ivan Buffoni houdt zich bezig met het produceren van snaren die anders zijn dan andere tennis snaren. Wat het aller belangrijkste aspect is van een String-Kong tennis snaar is het spanningsbehoud! Spanningsbehoud van String-Kong snaren zijn uitmuntend. Hierdoor kiezen veel goede spelers voor deze tennissnaren. Ze kunnen met de snaar spelen tot deze breekt en ervaren geen tot minimaal verlies is de hardheid van de bespanning. Wat een ander goed aspect is voor de multifilament snaren is dat deze zijn voorzien van een speciale coating. Door deze coating is de snapback van deze soepele tennissnaar super en is het met een armvriendelijke multifilament toch makkelijk om rotatie te spelen. Zo heeft String-Kong een goede snaar voor elke tennisser. En voor iedereen zit er wel iets bij. Ook voor bespanners is String-Kong erg interessant. Door de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding is String-Kong een ideaal snarenmerk om mee te werken voor de thuisbespanners. 

Welke snaar past het beste bij mij?

De String-Kong tennissnaren hebben de volgende eigenschappen:

De Yeti geeft vooral veel duurzaamheid en controle. De Yeti 1.26 gaat langer mee dan veel 1.30 snaren van andere merken.

De Gorill-1 heeft een hoog raak geluid, zorgt voor veel power en maakt het door een speciale coating makkelijker om met topspin te spelen. Ook is deze snaar erg duurzaam. 

De Orango is een zachte polyester snaar in de vorm van een bloem. Hierdoor kan met deze snaar makkelijk met topspin gespeeld worden en is deze voor een polyester snaar redelijk armvriendelijk. 

De Banana Bite is de nieuwste polyester snaar in het String-Kong assortiment. Deze snaar geeft een ideale combinatie tussen controle en topspin. Omdat de hoeken van deze snaar niet scherp zijn is de snaar erg duurzaam en geeft deze veel controle. Deze technologie wordt ook wel de Banana Round Edges technologie genoemd. In deze snaar zit ook nog de SSP, oftewel de Super Slippery Peel technologie gebruikt. Deze speciale coating zorgt ervoor dat de snaar meer bewegingsmogelijkheden heeft, en hierdoor extra spin gespeeld kan worden.

Daarnaast heeft String-Kong ook nog 2 multifilament snaren. 

De Gibbon is een multifilament die erg elastisch is. Hierdoor geeft de snaar veel power. Ook is de Gibbon erg armvriendelijk en gebruiken wij die veel bij mensen met armklachten en junior spelers. 

De Bonobo is een snaar die er voor zorgt dat een speler die met een zachte snaar wilt spelen toch makkelijk kan spelen met rotatie. De snaar heeft een speciale coating waardoor deze elke keer terug schiet op zijn juiste plaats. Die er voor zorgt dat er makkelijk met topspin kan spelen. Ook deze snaar is erg armvriendelijk en dus goed te gebruiken voor mensen met armklachten. 

Ook in de tennis grips is String-Kong erg uniek. Ze hebben verschillende producten waarmee iedere tennisser goed mee geholpen is. De basisgrip van String-Kong is erg dun. Met de 1.7mm dikte wordt deze basis grip veel gebruikt door spelers die de hoeken van de grip beter moeten voelen. Dit in verband met het overpakken van de grip van forehand naar backhand en andersom. Deze grip wordt ook veel gebruikt door spelers die normaal met een leren grip spelen. Het voordeel van de String Kong basisgrip is dat deze veel zachter aanvoelt. En is de String-Kong basisgrip ook een stuk voordeliger dan een lederen grip. Daarnaast heeft Stringkong ook nog overgrips. Deze worden over de basisgrip heen gelegd. Er zijn 2 verschillende String-Kong overgrips die veel gebruikt worden. De String-Kong Bunga grip, die vooral wordt gebruikt door spelers die snel last hebben van vochtige handen, en die een grip zoeken die dus veel vocht opneemt. Deze grip lijkt veel op de Luxilon Elite Dry en de Tourna grip. Voordeel van de String-Kong Bunga grip is dat deze veel langer vocht op blijft nemen dan de andere grips. Andere grips worden vaak stoffig en zijn snel aan vervanging toe. Dat is bij de Bunga grip niet het geval. De andere grip is de String-Kong Bunga Tac grip. Deze is wat meer tacky en zorgt ervoor dat de grip blijft plakken. Veel gebruikte grip voor mensen die spelen met bijvoorbeeld de Yonex Super Grap of Wilson Pro overgrips. Alle over gripjes van String-Kong zijn extra lang. Hierdoor kunnen ze makkelijk bij elke gripmaat aangelegd worden. 

Bent u opzoek naar een goedkope, maar kwalitatief uitstekend snaar of grip? Aarzel dan niet op de String-Kong producten te gebruiken. Heeft u vragen over de producten of over het merk string-Kong? Neem dan snel contact op met onze klantenservice en vraag naar een van onze tennis specialisten.