Tretorn Tennis

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Tretorn is al jaren lang gespecialiseerd in het produceren van tennisballen. Elke nederlandse tennisser kent het merk wel. Zo is hun Tretorn + de meest gebruikte tennisbal onder de drukloze ballen. De Tretorn plus is een van de meest duurzame drukloze tennisballen. Deze wordt veel gebruikt door tennisclubs die met kunstgras spelen. Er zit een enorm lange historie achter dit zweedse bedrijf. dat begint in 1891. Toen opende Tretorn founder Johan Dunker een fabriek in Helsingborg, Zweden. In het begin stond Tretorn met name bekend om het produceren van allerlei rubberen producten. Zo zijn ze ooit met de nu nog wel bekendde regenlaarzen gekomen. Tussen 1892 en 1894 bleek Tretorn meer dan eeen trend te zijn en het bedrijf groeide als kool. In 1892 verkocht Tretorn ruim 39.000 paar rubberen laarzen. Een getal dat 2 jaar later al was gegroeid naar 206.000 paar. Veel militairen kregen de Tretorn laarzen om te dragen tijdens hun diensten. Zo liepen de legers van Zweden, Denemarken en Duitsland op de zweedse laarzen. In 1896 werd het 1.000.000 ste paar laarzen verkocht. Dit gebeurde om precies te zijn op 18 februari 1896. In 1902 begon Tretorn met de productie van tennisballen, evenals fiets pedalen en voetballen. In 1955 had tretorn het patent van permanente druk bal. in de jaren 1960 raakte Tretorn niet alleen bekend als tennisballen merk. Maar ook als sponsor van niemand minder dan Bjorn Borg. Naast een racket waar tretorn op stond werd er door Bjorn borg ook gespeelt op tretorn tennisschoenen. de Nylite. In 1988 lanceert Tretorn de Micro X technologie. Een bal die een goede combi zou moeten geven tussen een drukloze en gasgevulde tennisbal. Die zijn stuit niet verliest naar mate er meer mee getennist wordt. 

 Sinds een aantal jaren is Tretorn ook erg sterk met het produceren van gasgevulde ballen. Zo levert Tretorn de officiele toernooibal van het Swedish Open in Zweden. Deze bal heet dan ook de Tretorn swedish open. Hierdoor is en blijft Tretorn een van de grootste producenten van tennisballen in de wereld en hebben ze voor elke speler wel een geschikte bal. 

Wilt u weten welke tennisbal geschikt voor u is? Neem dan contact met onze klnatenservice op en vraag naar onze tennisspecialisten. 

Heeft u ballen nodig voor uw tennis toernooi, tennisclub of tennis vereniging? Neem dan contact om met de klantenservice voor de scherpste prijs in een gratis offerte. Wij sponsoren graag uw tennisvereniging tennisclub of tennistoernooi zodat u de beste prijs voor de beste bal betaald. Bij ons kunt u altijd goedkoop Tretorn tennisballen bestellen.