Head Tennis

Filters
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
Filters
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina

Head werd in 1950 opgericht in Maltimore, maryland (USA) door luchtvaart engineer Howard Head. Na een skivakantie waarin hij verbaast stond hoe ski’s nog van hout werden gemaakt. Door zijn werk in de luchtvaart vond hij dat ski’s van dezelfde materialen gemaakt moesten worden. Na 2 jaar lang ski’s gehad te hebben die constant breken had Howard Head ski’s gemaakt die niet alleen langer goed bleven. Maar ook nog eens veel makkelijk te gebruiken waren in de bochten.

In de late jaren 1960 kwam Head met een tennis afdeling, dit deden ze omdat Howard Head een manier had gevonden om tennisrackets sterker te maken. Dit gebeurde door middel van een aluminium tennisframe. Dit idee werd een razend succes en werd geïntroduceerd tijdens de US open van 1969. Hierna begon Head met het sponsoren  van tennisspelers. Arthur Ashe, hij won Wimbledon in 1975 door de grote favoriet Jimmy Connors te verslaan.

In 1997 was Head de eerste die een titanium en grafieten tennisracket op de  markt bracht. Head maakt tegenwoordig naast tennisrackets ook: tennisballen – tennissnaren – tennisschoenen – tennisdempers – tenniskleding  maar ook andere producten als ski’s, fietsen, fitnessproducten en horloges.

In 2012 bewees Head succesvol te zijn. Dat jaar won Novak Djokovic de Australian open, Maria Sharapova won Roland Garros en Andy Murray won de US open.

Head heeft een uitgebreid assortiment met tennisrackets. Hier hebben ze voor elke speler wel een geschikt tennisracket zitten. Head maakt momenteel gebruik van de raketseries: Speed - Radical - Gravity - Prestige - Extreme en Instinct. Elke serie heeft een speciale eigenschap. Zo wordt de Head Speed veel gebruikt voor het extra snelheid in de bal te geven. De Head Radical wordt gezien als het allround racket van Head, deze is bedoeld voor de groep spelers die opzoek zijn naar een perfecte combinatie tussen power en controle. De Head Gravity is bedoeld voor de spelers die opzoek zijn naar een racket met een vergrote zweetspot. Deze is dus veel gebruikt door de recreatievere spelers. De Head Prestige staat weer juist voor de hoeveelheid controle die het racket biedt. Dit racket wordt veel gebruikt door de wat betere spelers en is over het algemeen ook wat hoger in het gewicht. Ook de Head Instinct is veel voorkomend onder de recreanten. Met name bij dames is dit racket erg geliefd. Dit racket geeft veel power en zorgt ervoor dat het weinig moeite kost om de bal naar de overkant te krijgen. De Head Extreme is bedoeld voor de spelers die opzoek zijn naar de mogelijkheid om meer topspin te spelen. 

Weet u niet precies in welke categorie u het beste uw Head tennis racket kan zoeken? Neem dan snel contact op met onze klantenservice. Hier kunnen wij u perfect advies geven over welk Head tennisracket het beste bij u past. 

Naast tennisrackets is Head ook erg populair met de tennisschoenen die ze maken. Ze maken tennisschoenen voor alle ondergronden. Zo heeft Head ook tennis schoenen die zeer geschikt zijn voor het tennissen op tapijt tennisbanen. Ook voor ondergronden zoals gravel, smashcourt en kunstgras zijn ideaal bespeelbaar met de tennisschoenen van Head. 

Ook de tennissnaren van Head zijn erg populair. Met name de polyester tennis snaren van Head worden veel gebruikt door spelers op de tour en momenteel is Head flink aan het concurreren met merken zoals Luxilon. Professionele spelers zoals Alexander Zverev is volledig over gestapt op de polyester snaren van Head en speelt met de Head Lynx Tour. Het gerucht gaat dat de Servische tennisser en  nummer 1 van de wereld Novak Djokovic zijn Luxilon Alu Power in gaat ruilen voor de Head Lynx tour.