Dunlop Tennis

Filters
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-16 van 23

Pagina
per pagina
 1. Dunlop Club Ladies Crew Tee Royal Blue
  Rating:
  0%
  Verkrijgbaar vanaf: € 39,95
  Incl. BTW
 2. Dunlop Club Ladies Knitted Jacket Royal Blue
  Rating:
  0%
  Verkrijgbaar vanaf: € 64,95
  Incl. BTW
 3. Dunlop Club Mens Crew Tee Royal Blue
  Rating:
  0%
  Verkrijgbaar vanaf: € 39,95
  Incl. BTW
 4. Dunlop Club Mens Knitted Jacket Royal Blue
  Rating:
  0%
  Verkrijgbaar vanaf: € 64,95
  Incl. BTW
 5. Dunlop Clubline Jacket Dames Navy
  Rating:
  0%
  Verkrijgbaar vanaf: € 34,95
  Incl. BTW
 6. Dunlop Clubline Knitted Jacket Dames Blauw
  Rating:
  0%
  Verkrijgbaar vanaf: € 59,95
  Incl. BTW
 7. Dunlop Clubline Knitted Pants Dames Navy Blauw
  Rating:
  0%
  Verkrijgbaar vanaf: € 49,95
  Incl. BTW
 8. Dunlop Clubline Knitted Pants Dames Zwart
  Rating:
  0%
  Verkrijgbaar vanaf: € 54,95
  Incl. BTW
 9. Dunlop Clubline Knitted Pants Heren Zwart
  Rating:
  0%
  Verkrijgbaar vanaf: € 54,95
  Incl. BTW
 10. Dunlop Clubline Polo Dames Navy Blauw
  Rating:
  0%
  Verkrijgbaar vanaf: € 29,95
  Incl. BTW
 11. Dunlop Clubline Polo Dames Rood Grijs
  Rating:
  0%
  Verkrijgbaar vanaf: € 19,95
  Incl. BTW
 12. Dunlop Clubline Shorts Heren Zwart
  Rating:
  0%
  Verkrijgbaar vanaf: € 39,95
  Incl. BTW
 13. Dunlop Clubline Skirt Dames Zwart
  Rating:
  0%
  Verkrijgbaar vanaf: € 39,95
  Incl. BTW
Filters
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-16 van 23

Pagina
per pagina

Dunlop is een brits merk dat zich met verschillende takken van sport bezig houd, naast tennis is Dunlop ook erg groot in squash, badminton, golf en autosport (banden)

Het merk begon met het produceren van sport artikelen in 1910. Het begon met het maken van rubberen ballen voor golf. In 1924 begon Dunlop met het produceren van tennisballen. Wat later een groot succes bleek te zijn. In 1925 ging het tennismerk naast ballen ook tennisrackets produceren. Onder de naam Dunlop valt ook Slazenger. Het merk dat de ballen levert aan alle gras toernooien in de wereld. Dit komt omdat Wimbledon al sinds jaar en dag voor deze bal kiest en alle tennisspelers in de voorbereidende tennistoernooi met de officiële Wimbledon tennisbal willen trainen. In december 2016 kocht Sumitomo Rubber Industries Dunlop over. Mede hierdoor is in 2017 het Dunlop power by Srixon tennisracket op de markt gekomen.

De rijke tennis historie van Dunlop komt mede door de namen die ze hebben gesponsord in de eerdere jaren van tennis. Met namen als Patrick Rafter, John McEnroe, Rod Laver, Pat Cash, Martina Navratilova en Steffie Graff. Momenteel worden spelers als Agnieszka Radwanska, Jurgen Melzer, Nicholas Almagro en Kevin Anderson nog door Dunlop gesponsord. Waarbij Radwanska en Anderson de grootste namen met Srixon spelen. Kevin Anderson haalde in 2018 knap de finale van Wimbledon na Roger Federer in een monster partij die 13-11 in het voordeel van Anderson te winnen en daarna 26-24 van John Isner te winnen in de 5e set. Isner natuurlijk altijd bekend om zijn lange partijen. Zo speelde hij op Wimbledon ooit een wedstrijd tegen de Fransman Nicholas Mahut die eindigde na 3 dagen spelen in 70-68 in het voordeel van de lange Amerikaan. Helaas kon Anderson het niet bolwerken datzelfde trucje ook nog te winnen van Novak Djokovic, die hierdoor in 2018 voor de 3e keer Wimbledon won.

Dunlop heeft bij tennisballen veel verschillen. De Dunlop fort max TP is de meest gebruikte bal in Nederland. Deze tennisbal is gasgevuld en dit is ook de bal die het meest wordt gebruik en wordt gebruikt als de officiële KNLTB bal. Daarnaast hebben ze ook drukloze ballen. We zien de Dunlop extra life veel verschijnen. Het verschil in ballen is dat een gasgevulde bal wat prettiger speelt en aangenamer is voor de arm. Als nadeel heeft een gasgevulde bal dat ze sneller zacht worden en dus minder lang meegaan. Drukloze ballen zijn wat harder en blijven langer hard. Wel geven deze meer klappen op de arm en wordt dus niet aangeraden voor mensen met een tennisblessure.

Ook bij tennisrackets heeft Dunlop een hoop verschillen. Zo begonnen ze vroeger natuurlijk met houten tennisrackets. De laatste jaren hebben ze de biomimetic serie gehad, daarna kwamen de Force, Precision en Natural tennis lijn. De nieuwste is de Srixon tennislijn die is gemaakt met de Japanse technologieën van Srixon. Dit tennisracket is erg geliefd en bied meer schok absorbatie dan de vorige series van Dunlop.