Retenser Tennis

Filter
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Filter
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina

Retenser: 

In het tennisspel is een van de belangrijkste aspecten: gevoel! Wat voor gevoel heb ik als ik de bal raak. Dit gevoel komt rechtstreeks van 2 onderdelen. Het tennisracket, en de bespanning. Een bespanning wordt op een bepaald aantal kilo’s bespannen. Hoe harder de bespanning is, hoe meer gevoel deze geeft, wel biedt dit minder power dan een bespanning met een lager aantal kilo’s. Dit geeft een trampoline effect en hierdoor heeft u minder gevoel maar meer power. Helaas is de bespanning voor de doorsnee tennisser niet per situatie aan te passen. Tot nu!

De retenser is een klein hulpmiddel wat tijdens het bespannen wordt aangebracht in het hart van het racket. Door de cilinders kunt u door middel van een simpele klik de spanning harder of juist zachter zetten. Staat u een wedstrijd te spelen, voelt u wat spanning en heeft u niet het gevoel wat u de dag daarvoor bij het vrij tennissen had? Gebruik de retenser om de spanning een kilo’s harder te zetten. Op deze manier Geeft dezelfde bespanning u net dat extra beetje controle waardoor u net wat beter in uw spel komt. Staat u de ballen juist ontzettend lekker te raken, en zou u best wat dwingender willen spelen? Gebruik dat de retenser om de bespanning iets zachter te zetten. Hierdoor wordt het trampoline effect net wat groter en heeft u meer power. Het is hierbij van belang dat u van tevoren met uw bespanner afspreekt wat u wilt kunnen met de cilinders. Op deze manier zet de bespanner de retenser slingers anders in het racket waardoor u kunt kiezen wat uw opties zijn. Het is dus van groot belang dat u uw racket laat bespannen door een specialist die weet hoe te werken met de retenser. Ga hiervoor dus naar een tennisspecialist zoals Planet of Tennis. 

Naast het geven van de mogelijkheid zelf de spanning aan te passen is de retenser zeer geschikt om blessures aan arm / elleboog en schouder te voorkomen en verhelpen. Stel: het is een koude winterdag, de drukloze tennisballen die u gebruikt op de trage kunstgras baan zijn extra zwaar. U gebruikt de retenser om uw bespanning zachter te zetten en dus een minder grote impact te krijgen op uw arm en elleboog. Daarnaast zijn de retenser grommets gemaakt van een speciaal materiaal wat als demper dient. Het gebruik van een demper is dus ook niet perse meer nodig. De retenser is dus ideaal om te helpen met het voorkomen van tennis blessures. 

Hoe is de retenser tot stand gekomen: 

Hier leest u het verhaal van Sander van Heijst. Founder van de retenser.

Sander stond jaren geleden op een trage gravelbaan in Duitsland. Hier speelde hij zijn eerste future toernooi. Deze toernooien is het opstapje voor prof tennissers naar de ATP tour. Zijn tegenstander was een zo genoemde hard hitter met een ontzettend goede service. Sander komt al snel op voorsport van 4-3 in de eerste set. Hij speelt dominant en lijkt zijn tegenstander in een volledige houdgreep te hebben, tot dat…. 

Het begint te regenen. Bij dit toernooi is er de kans om de wedstrijd binnen op een snelle indoor baan af te spelen. Dit is duidelijk in het voordeel van de franse tegenstander van Sander. Zijn harde slagen komen veel harder door en hebben een groot voordeel vanwege de snelle baan. Sander miste e controle en verliest de wedstrijd met 5-7/5-7. 

Sander heeft sinds jonge leeftijd al enorme interesse van de invloed van materialen. Ondanks dat zijn rackets exact gelijk waren met deze hardheid van de bespanning, voelde alles anders. Later dacht Sander, had ik meer controle gehad met een hardere bespanning? Waarschijnlijk wel!

Als tenniscoach en trainer heeft Sander al een hele tijd het idee om een zelfspanner te ontwikkelen die je op ieder moment kunt gebruiken. Wat de omstandigheden ook zijn. Hij wil er voor zorgen dat een speler zelf de controle heeft over hoe zijn of haar tennis racket aanvoelt. Er zijn zoveel variabelen in de tennissport. Op deze manier kun je met verschillende variabelen omgaan. 

Na het produceren van een Proto type is Sander bij onze tenniswinkel in Eindhoven geweest. Wij waren direct enthousiast over het idee en hebben in spanning gewacht op de eerste productie van dit fantastische tennis product. Samen met het Nederlandse design bureau Dyntec is de Sonic Cylinder technologie ontwikkeld. Dit unieke product is het key item van de retenser en is officieel gepatenteerd. Ook is de retenser ITF goedgekeurd. Er mag dus ook mee gespeeld worden op officiele tennis toernooien. 

Goede vragen over de retenser: 

Wij van planetoftennis.nl vinden het belangrijk dat we u alles kunnen vertellen over de Retenser. Hieronder vind u vraag en antwoord op een aantal van de meest belangrijke vragen. 

1. Wat doet de retenser met het gewicht van mijn tennisracket? Vanwege het speciale materiaal wat is gebruikt bij het produceren van de retenser is het gewicht wat toegevoegd wordt minimaal. Naast het feit dat de retenser gewicht toevoegt aan het racket, is het ook zo dat u de oorspronkelijke grommetstrip aan de onderkant van het racket niet nodig heeft. Het totaal gewicht wat er bij het racket bij komt is ongeveer 5 gram. Een tennisracket weegt ongeveer tussen de 255 en 320 gram. Omgerekend naar procenten voegt u met de retenser slechts minder dan 2% toe aan het tennis racket. 

2. Past de retenser op elke racket? Ja! Het is hierbij van belang dat op het moment dat u besteld de retenser besteld met het juiste aantal cilinders. Heeft uw racket 6 grommets aan de onderkant? Bestel dan de retenser met 3 cilinders. Heeft uw racket 8 grommets aan de onderkant? Bestel dan de retenser met 2 cylinders. Bij het leveren van de Retenser krijgt u speciale plaatjes die geplaatst moeten worden tussen de grommets en zwarte opzet stuk. Kies hierbij voor degene die het beste past. Dit spreekt bij het installeren voor zich. 

3. In welke stand moet ik de cilinders bespannen? Dit gaat in principe in overleg met de tennisspecialist. Het is hierbij van belang dat u aangeeft wat u wilt. Wilt u in staat zijn de bespanning steeds strakker te zetten als deze zachter is geworden? Dan is het niet nodig om de spanning zachter te kunnen zetten. Wilt u spanning hoog en laag kunnen zetten. Dan bespant u de retenser in het midden. Het is hierbij wel erg belangrijk dat de cilinders altijd op dezelfde manier geplaatst worden. Anders is het effect van de retenser teniet gedaan. 

Dit zijn de 3 vragen die wij vooralsnog het meeste hebben gekregen? Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem contact op met onze klantenservice. Wij leggen met alle liefde en plezier het principe van de Retenser nog een keer aan u uit.