Wilt u ook een professionele tennisbespanning in uw racket?

Bespannen - Planetoftennis.nl

Tennisspecialist.

Planet of Tennis is de tennisspecialist van Eindhoven. Wilt u een nieuwe bespanning in uw tennisracket die echt goed is en precies bij u past? Kom dan naar onze winkel en wij helpen u snel verder. Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht voor alle andere tennisproducten. Tennisracketstennisschoenentennisballentennisgrips en alle andere tennisproducten vindt u online in onze webshop en natuurlijk in onze winkel in Eindhoven. De vaste bespanner van Planetoftennis is Steve Pilmeyer. Steve bespant onder andere op grote internatione tennistoernooien. Hij heeft de rackets bespannen van bekende grote tennissers. Dus ook uw racket is in goede handen bij Planetoftennis. Bij Planet of Tennis is een racket binnen 24 uur klaar. Komt u van ver of heeft u haastig een nieuwe bespanning nodig? Neem dan even contact met ons op. Dan kijken we samen naar de mogelijkhedenDe winkel ligt dicht bij de snelweg en is dus makkelijk te bereiken vanuit andere steden zoals Den Bosch en Tilburg maar ook vanuit Venlo of Maastricht. In de winkel komen veel klanten uit Nuenen, Geldrop, Waalre, Aalst, Veldhoven, Oirschot, Best, Boxtel, Liempde, Son, Breugel of bijvoorbeeld Mierlo. Er is volop parkeerplek en het parkeren voor de deur is gratis

Professionele bespanning.

Bij Planet of Tennis kunt u uw tennisracket professioneel laten bespannen. Wij zorgen ervoor dat uw racket snel en met de beste kwaliteit weer klaar is. Wij hebben een uitgebreid assortiment met bijna alle snaren van topmerken zoals: Dunlop, Head, Luxilon, Kirschbaum, Ytex, Signum ProBabolat, Yonex, Wilson, Tecnifibre en String-Kong. Kosten voor bespannen variëren per snaar. Hierin is de keuze voor kwaliteit van belang. We hebben kwalitatief de beste snaren, zoals bijv. Darm snaren van Babolat, de Tecnifibre x-one biphase en de String-Kong Bonobo. Maar ook goedkope snaren zoals een synthetic gut. Maar waarom moet uw racket eigenlijk opnieuw bespannen worden? 

Een tennis bespannig. Een onderdeel van uw tennisuitrusting die vaak niet genoeg aandacht krijgt. Een bespanning bepaald voor 50% uw spel. Daarom is het heel belangrijk dat de tennissnaar die u kiest. En het aantal kilo's waarmee deze snaar aangetrokken wordt zorgvuldig uitgedacht is. Hiervoor bent u bij Planet of Tennis aan het juiste adres. Door onze jaren ervaring en training die wij hebben gehad bij de ERSA (European Racquet Stringers Association) kunnen wij samen met u de bespanning en het aantal kilo's bepalen. Vaak is het eerste dat we dan horen: Ja ik ben maar een recreant. Voor mij maakt dat niet uit. Maar dat is dus niet het geval. Voor iedereen is er wel een snaar waar hij of zij fijner mee tennist als met de ander. Zo zou een recreant nooit met polyester moeten spelen. Hoe gaat het kiezen van de juiste snaar in zijn werk?

We gaan u vragen stellen. En aan de hand van uw antwoorden kunnen wij een selectie aan snaren voor u maken die goed voor u zouden zijn. U kunt op vragen rekenen als:

  • wat is uw speelsterkte?

  • Wat is uw speelstijl? (aanvallend / verdedigend / veel topspin of juist heel vlak?)

  • Breekt u vaak uw snaren?

  • Heeft u last van blessures?

  • Bent u opzoek naar meer power of meer controle?

  • Heeft u nog andere speciale wensen voor uw bespanning?

Aan de hand van deze vragen kunnen wij u een selectie geven van wat goed voor u zou zijn. Wat zijn eigenlijk de opties qua tennissnaren?

We kunnen tennissnaren catogariseren in 4 verschillende snaren:

  • Polyester

    Een polyester snaar is een stugge snaar met 1 enkele kern. Deze snaren bieden veel controle en weinig power. Maar pas op! Omdat polyester zo stug is is het niet armvriendelijk en raden we dit vaak af voor de gemiddelde recreant. Een polyester snaar slaat u niet gemakkelijk stuk. Dit wil niet zeggen dat deze snaar dan nog goed is om mee te tennissen. Polyester tennissnaren verliezen erg snel hun spanning en zijn dus vrij snel ''dood'' te noemen. De bespanning is dan nog wel heel alleen werkt niet meer goed mee. Veel proftennissers spelen met polyester omdat ze anders te snel hun bespanning kapot slaan. Kijk dus erg uit voordat u voor een polyester snaar kiest. Slaat u anders te vaak uw snaar door. Misschien is een hybride bespanning dan een goed idee?

  • Multifilament

    Een multifilament snaar (het woord zegt het eigenlijk al) Bestaat uit meerdere filamenten. Dit soort snaren zijn zeer geschikt voor de recreant omdat ze hier erg makkelijk power en comfort uit kunnen halen. Hoe meer filamenten er in een snaar zitten hoe comfortabeler deze snaar speelt en vaak geeft deze snaar dan ook meer power. Er kunnen tot wel 2000 filamenten op de doorsnee van een snaar zitten. Multifilament blijft een stuk beter op spanning in tegenstelling tot polyester. En daarom kan een recreant veel meer plezier halen uit deze snaren. Ook is het veel armvriendelijker en kan er met de juiste multifilament snaar zelfs blessures zoals een tennisarm worden voorkomen. Het nadeel van multiflament is dat alle filamentjes langzaam maar zeker loslaten en dus uiteindelijk sneller zal breken. Maar dit is bij de gemiddelde tennisser niet heel snel. De kosten van de multifilament snaren liggen iets hoger dan bij polyester. Omdat de verwerking van de snaar meer tijd en geld kost. Maar deze extra kosten zijn de snaar meer dan waard.

  • Nylon

    De nylon snaren zijn de goedkopere snaren zoals een synthetic gut. Deze worden vaak gebruikt als breedte snaar in een hybride bespanning. Deze snaren zijn erg standaard en bieden daarom ook geen extra power/comfort of gevoel. Wel blijven ze beter op spanning dan polyester.

  • Darm

    Darm snaren zijn een categorie appart. Het wordt gemaakt van runderdarmen en voor 1 setje snaren van 12 meter hebben ze maarliefst 2 runderen nodig. De vezels van de darm worden dan in elkaar verwoven. Vroeger werd er alleen maar met darm gespeeld. Tegenwoordig hebben de polyester snaren een groot deel van de markt overgenomen. Wel wordt er nog veel met darm gespeeld door de proftennissers. Ze doen dat dan vaak in een hybride bespanning gecombineerd met polyester. Het grote voordeel van darm is dat de elastisiteit van darm enorm hoog is. Hierdoor geven deze snaren naast veel power enorm veel comfort. Het blijft het beste op spanning en daardoor is deze snaar ondanks dat vaak anders gezegd wordt dit de snaar is die het beste op spanning blijft. De gemiddelde tennisser die niet vaak snaren breekt zou dus met een darmsnaar heerlijk kunnen tennissen. Nadeel van dat we in nederland wonen: het weer! Darm kan namelijk helaas niet goed tegen regen. Vroeger toen darm tennissnaren nog niet gecoat werden konden ze er helemaal niet tegen. Momenteel nu ze wel gecoat zijn kunnen ze gelukkig wel tegen een beetje miezer regen. Heeft u last van een tennisarm of een andere armblessure. Dan raden wij u zeker damrsnaren aan. Op die manier komt u het snelste van uw tennisarm of andere tennisblessure af.

 

Nieuwe bespanning.

Naast de snaar is ook het aantal kilo's waarmee u de snaar aantrekt erg belangrijk. Vaak worden er hierbij wat dingen door elkaar gehaald. Namelijk:

  • een hoger aantal kilo's betekend niet dat u meer power heeft. Integendeel zelfs. Hoe harder de bespanning aangetrokken wordt (hoe strakker deze dus staat) hoe minder de snaar kan inveren. Vergelijk het met een trampoline. Als u op een trampoline springt veert deze ver in, en u komt er weer hoog uit. Als u met dezelfde kracht op een springplak springt veert u minder in en komt u er dus ook minder hoog uit. Een zachtere bespanning lijkt dus meer op een trampoline en hier kan de bal dus verder uit springen. Een hardere bespanning geeft daarin tegen wel meer controle, het is dan makkelijker om de bal te plaasten.
  • Het gemiddelde aantal kilo's op een bespanning is 25kg. Een gemiddeld aantal kilo's is namelijk niet aan de orde. Het aantal kilo's is namelijk afhankelijk van meerdere factoren. Bijvoorbeeld: het snarenpatroon. Als je naar verschillende rackets gaat kijken zijn deze beschikbaar met verschillende snarenpatronen. Bijvoorbeeld de Wilson Blade 98 of de Babolat Pure Strike. Als we beide rackets met dezelfde snaar en hetzelfde aantal kilo's bespannen zul je toch zien dat het racket met de meeste snaren harder aanvoelt dan een racket met minder snaren. De dichtheid van een bespanning is natuurlijk hoger en omdat de snaren dichter op elkaar staan zal de bespanning dus een hogere hardheid hebben. Maar ook bijvoorbeeld de grootte van het racketblad maakt uit. Toen Roger Federer een aantal jaar geleden speelde met een Wilson prostaff 90 bespande hij zijn rackets op 21/20 kg. Toen hij de switch maakte naar zijn huidige Wilson Pro Staff 97 is dit 27/26 geworden. Maar de hardheid van de bespanning is hetzelfde. Omdat de snaar een groter oppervlakte moet bedekken zijn er meer kilo's nodig om op hetzelfde uit te komen.

Hieruit blijkt dat de standaard aantal kilo's dus eigenlijk niet bestaat. Bij Planet of Tennis kijken we dus niet alleen naar u en uw speelstijl. Maar ook met welk tennisracket u nu speelt. Zo komen we samen tot de ideale bespanning.
Het is heel belangrijk dat u tijdig uw racket opnieuw laat bespannen. Een tennissnaar wordt aangetrokken op een bepaald aantal kilo’s. Na het bespannen gaat een snaar teruglopen. Dit houd in dat de bespanning steeds zachter wordt. Dit gebeurt zelfs als u er niet mee speelt. Een snaar verliest zijn rek, ookal ziet de bespanning er nog goed uit, is de rek er uit en moet u dus veel harder werken om de bal goed over het net te krijgen. We gebruiken vaak de volgende regel: het aantal keren in de week dat u tennist, zovaak moet u per jaar uw bespanning laten vervangen.

 
Blessures voorkomen met goed materiaal.
Een tennisracket en tennissnaren zijn enorm belangrijk. Met een goed racket, maar vooral een goede snaar is de kans op bijv. een tennisarm vele malen kleiner, en het speelplezier dus groter. Naast het bespannen in de tenniswinkel zijn wij ook vaak te vinden op (inter)nationale tennis toernooien. Onze bespanner heeft hiervoor de hoogste diploma’s gehaald die er te halen zijn bij de bond voor bespanners ERSA (European Racquet Stringers Association) met de diploma’s CS (certified stringer) MRT (Master Racquet Technician) en PTS1 (Pro Tour Stringer1). Daarnaast heeft Steve al meerdere ATP,WTA en ITF toernooien bespannen zoals Ricoh open in Rosmalen, Geneva open in Geneve De breda future en ITF toernooien in Doorn en Zurich. Maar bij Planet of Tennis vinden we het ook heerlijk om op de plaastelijke toernooien te komen om hier deelnemers te voorzien van een nieuw tennis racket – tennisgrip – tennisballen – tennisschoenen – tennistassen – tenniskleding en natuurlijk een nieuwe tennis bespanning. Zo stonden wij al op de open toernooien van ETV Volley in Eindhoven. Het open toernooi van VLTB in Bladel. De Genneper Parken Trophy in Eindhoven. Het open toernooi van TV Bokt in Eindhoven. En de Amjoy Cup Bij David Lloyd in Veldhoven. Zou u het leuk vinden als we ook bij u op de club komen bespannen? Neem dan even contact met ons op.