Babolat Tennis

Babolat Banner 3 rackets

Babolat is een Frans tennismerk wat zich focust op verschillende productgroepen binnen de tennis. Babolat is marktleider in de verkoop van tennisrackets. Dit komt door hun jarenlange ervaring, waardoor zij altijd innovatief zijn met het brengen van nieuwe producten. En ook kwalitatief erg sterk zijn. De slogan Play To be Wild is erg toepasselijk. De Babolat tennis rackets geven veel power maar wel met voldoende controle. Bij de 3 high end tennisracket series van Babolat hebben ze de volledige serie gefocussed op een type speler. 

Babolat Pure Strike, deze serie staat bekend om de beste combinatie tussen power en controle. De Pure Strike serie is de enige serie high end tennisrackets van Babolat die een kleiner racketblad hebben. De Pure Strike serie bestaat uit racketbladen van 98 en 100 sq. inch. Terwijl de andere rackets van Babolat allemaal 100 sq. inch zijn. De Pure Strike is dus zeer geschikt voor de recreatieve en competitie spelers die veel kracht van zichzelf hebben en opzoek zijn naar extra veel controle. Dit is ook de reden dat spelers als Dominic Thiem kiezen voor de Babolat Pure Strike serie. 

De Babolat Pure Aero is het racket van Babolat bedoeld voor spelers met extreem veel topspin. De Pure Aero biedt ontzettend veel power en is speciaal ontworpen om met extra veel topspin te kunnen spelen. Zo zorgt de aerodynamische vorm van dit racket ervoor dat dit racket nog sneller door de lucht snijdt. Dit is de reden dat spelers als Rafael Nadal al jarenlang een super combinatie zijn met de Babolat Pure Aero. Wil jij je tegenstander onder druk zetten met angstaanjagend veel topspin? Kies dan absoluut voor de Babolat Pure Aero. 

De Babolat Pure Drive is de laatste van de 3 high end racket series van Babolat. Dit is het langst lopende performance racket van Babolat en is bedoeld om de tegenstander te overpoweren. Dit racket heeft met zijn hoge stijfheid veel power en is ontzettend stabiel. Dat is ook de reden dat de Babolat Pure Drive het best verkopende tennisracket ooit is. Alle competitiespelers hebben wel eens met de Pure Drive gespeeld. Dit racket is geschikt voor een grote groep spelers, omdat ze binnen de range veel verschillende gewichten hebben. Hierdoor kan met dit racket gespeeld worden van recreatief niveau tot de internationale topspelers. Wil jij je tegenstander volledig de verdediging in duwen met slagen vol power? Dan is de Pure Drive het te kiezen racket voor jou! 

Bij Planetoftennis.nl zijn alle Babolat performance rackets uitgebreid te testen. Wilt u meer informatie over de Babolat tennisrackets of wilt u deze testen? Neem dan contact op met onze klantenservice. 

Launch nieuwe Babolat Pure Drive 2021

Babolat Pure Drive product Range

Babolat lanceert in 2021 de gloednieuwe Babolat Pure Drive. Deze Pure Drive wordt nu al gezien als de meest powervolle en comfortabele Pure Drive serie. Door de vele nieuwe technologische ontwikkelingen zal dit racket door een nog grotere groep tennissers goed ontvangen worden en zal de Pure Drive geschikt zijn voor spelers op elk niveau. Zo varieren de nieuwe modellen van 255 gram tot 315 gram. 

De Babolat Pure Drive Super Lite is hierin de lichtste. Dit racket is een ideaal racket voor jeugdspelers die voor het eerst overstappen naar een volwassen tennisracket. De eerste volgende Pure Drive is de Pure Drive Lite. Dit racket weegt 270 gram en is hiermee ook een goed model voor de betere jeugdspelers. Ook is dit racket zeer geliefd onder de vrouwelijke tennissers die op zoek zijn naar een racket wat helpt de bal naar de overkant te krijgen en niet te belastend is voor de arm. Vervolgens komt de Babolat Pure Drive Team. Dit model weegt 285 gram. Dit model wordt veel gebruikt door spelers die net boven recreatief niveau zitten. Deze competitiespelers kunnen vaak beter een niet te zwaar racket pakken en zitten tussen ongeveer niveau 7 en 9. Dan komt de aller populairste, de Babolat Pure Drive van 300 gram. Dit model is het best verkochte racket ter wereld. De Pure Drive bestaat in een gewone en longbody variant. De longbody is te herkennen aan het + teken achter de naam van het racket. De zwaarste is de Babolat Pure Drive Tour. Dit racket weegt 315 gram en wordt veel gebruikt door de betere speler. Niveau 4 en beter ongeveer.

Naast de Pure Drive racket serie heeft Babolat ook prachtige tennistassen van de Pure Drive serie. Deze zijn te herkennen aan hun blauwe kleur! Deze tassen zijn gemaakt van een kwalitatief uitstekend product en zorgt hierbij voor veel bescherming van rackets in de tas. En maakt de tas erg duurzaam. Hierdoor kunt u jarenlang van deze producten blijven genieten. Bestel snel alle Babolat Pure Drive spullen online bij planetoftennis.nl

                                                                              

Geschiedenis van Babolat

 Babolat is een van de oudste tennismerken met een rijke historie. Inmiddels is het uitgegroeid tot een van de marktleiders in de tenniswereld. Iedereen kent Babolat van haar uitstekende kwaliteit tennisrackets, maar wist je dat Babolat oorspronkelijk een tennissnaren merk was?

Babolat 3 players

In 1875 ontwierp Piere Babolat de eerste tennissnaren gemaakt van natuurlijke darm. In 1994 begon Babolat ook met het produceren van tennisrackets, tennisdempers, tennisballen, tennistassen, tenniskleding, bespanmachines en natuurlijk nog steeds hun tennissnaren. Babolat is zeer succesvol in al deze categorieën. Zo hebben ze bij de tennisrackets de Babolat Pure Aero, Babolat Pure Drive een Babolat Pure Strike, die het enorm goed doen in de tennismarkt. Ook bij snaren zijn ze enorm succesvol met bijvoorbeeld de Babolat RPM Blast, Babolat RPM Blast Rough, Babolat SG Spiraltek, en natuurlijk de darm tennissnaren genaamd Babolat VS Touch, Babolat VS Team en Babolat Tonic+. De Babolat bespanmachines zijn wereldwijd erg bekend en beroemd. De machines werken makkelijk en zorgen ervoor dat de bespanner sneller en efficiënter kan werken. Hieronder vind je de belangrijke jaren in de geschiedenis van het Franse tennismerk Babolat.

1875: Dit jaar werd de eerste tennissnaar door Babolat gecreëerd, gemaakt van natuurlijke darm.

1925: Werd de VS kwaliteit geïntroduceerd. Dit werd bedacht door Albert Babolat. Sindsdien is de VS darm de meeste gebruikte darmsnaar wereldwijd. En bijna 100 jaar na het creëren bestaat deze snaar dus nog steeds.

1955: Kwam de Elascord op de markt. Dit was de eerste synthetische tennissnaar van Babolat.

1958: Babolat kwam met Babol. Dit was een product dat de duurzaamheid van de natuurlijke darm moest verbeteren. Het was een smeersel of spray die op de natuurlijke darmsnaren aangebracht kon worden. Dit was zo succesvol dat een korte tijd daarna Babolat dit product verwerkte in hun snaren en daardoor een standaard duurzame darmsnaar hadden.

1968: Arthur Ashe en VS. In dit jaar wist Arthur Ashe als eerste Afro-Amerikaan Wimbledon te winnen ondanks dat hij officieel nog een amateur tennisser was.

Babolat RG Banner1980: Introductie van de dubbele ‘’Babolat” lijn. De 2 strepen onderin het racketblad waardoor iedereen kon zien welke tennisspelers er met Babolat snaren speelde.

1981: In dit jaar werd de eerste elektrische bespanmachine gecreëerd. Deze was genaamd de Exclusive. 1981 was ook het jaar dat Babolat met een competition department kwam. Dit waren mensen die het hele jaar lang met hun tennisspelers mee reisde en daar voor hun tennisrackets zorgen. Tot een speler merkte dat er 3 gram verschil zat in 2 ‘’dezelfde’’ rackets.

1982: Toen werd de elastocross gelanceerd. Dit is wat we nu kennen als string savers. Kleine plastic stukjes die een speler tussen de snaren stopt. Hierdoor is de tennissnaar duurzamer en dit werd een ding dat veel profspelers gingen gebruiken om zich bijvoorbeeld extra te concentreren en werd later een echt cult item.

1983: Yannick Noah won dit jaar als Franse speler de French Open (Roland Garros) en was daarmee de eerste Fransman die dit voor elkaar kreeg. Hij bleef loyaal aan de VS darmsnaar tijdens zijn hele tenniscarrière.

1986: Dit jaar kwam Babolat met de multifilament tennissnaren zoals we die nu nog kennen. Dit werd een enorme hit, zeker omdat de prijs simpelweg goedkoper was dan die van darm tennissnaren.

1990: Pete Sampras is de enige speler die 7 keer het gras tennistoernooi van Wimbledon wist te winnen allemaal met Babolat VS snaren.

1992: De Racket Diagnostic Center werd geproduceerd. Dit is een machine die binnen 2 minuten een compleet beeld kan geven van een racket. Het meet dingen zoals gewicht, balanspunt, swingweight en stijfheid van een tennisframe op.

1994: Het was eindelijk zo ver. Na jaren lang alleen op tennissnaren focussen nam Babolat een grote gok en begon het een range van tennisrackets. Carlos Moya was de eerste die met dit racket ging spelen en won hier vele tennistoernooien mee.

1995: We maken even een uitstapje. Babolat lanceert een Babolat Badminton lijn.

1998: Carlos Moya wint als eerste Babolat speler het Grandslam toernooi van Parijs, Roland Garros.

1999: Babolat introduceert het Woofer systeem. Dit was de eerste dynamische technologie in een Babolat tennisracket en liet snaar en racket beter samenwerken tijdens het raken van de tennisbal.

2000: Er kwam een nieuwe bespanmachine op de markt: de Babolat Sensor. Nog steeds een veel gebruikte bespanmachine en alle bespanspecialisten zijn nog steeds groot fan van dit apparaat.

2001: Dit jaar kwam Babolat voor het eerst met een reeks tennisballen.

2003: Babolat gaat samenwerken met bandenmerk Michelin en produceren samen een tennisschoen. Ook werd in 2003 het Aero concept gelanceerd met als eerste speler Rafael Nadal.

2012: Babolat komt met het Babolat Play concept. Dit was een high-tech tennisracket die alles kon meten: je service snelheid, waar op het racketblad je raakpunt zit, hoeveel topspin/slice je speelt tijdens je tenniswedstrijd.

2018: Nadal blijkt een levende legende te zijn nadat hij voor de 11e keer Roland Garros weet te winnen.

Babolat is jarenlang sponsor van een van de grootste tennistoernooien van de wereld geweest. Het Grand Slam toernooi van Parijs, Roland Garros. Tijdens dit toernooi wordt er met Babolat tennisballen gespeeld en de bespanservice wordt verzorgd door Babolat. Tijdens dit toernooi worden er ruim 5000 tennisrackets bespannen. Daarnaast verzorgt Babolat ook de bespanservice op kleinere toernooien zoals het ATP toernooi van Geneve en het tennistoernooi in Rosmalen. Op deze toernooien heeft onze tennismedewerker bespannen. Een van de meest gebruikte tennissnaren op de toer is de natuurlijke darm van Babolat.

Naast het sponsoren van deze tennistoernooien sponsort Babolat ook veel spelers. Met als misschien wel meest bekende Rafael Nadal. Hij speelt met de Babolat Pure Aero en als snaar met de Babolat RPM Blast 1.35 mm. Naast Nadal worden ook spelers als Dominic Thiem, Jack Sock en Fabio Fognini. Thiem speelt met de Babolat Pure Strike met voorheen Babolat VS Touch darm in de lengte en de Babolat RPM blast rough in de breedte. Tegenwoordig speelt Thiem met de in 2020 geintroduceerde Babolat RPM Power. Fabio Fognini speelt met Babolat RPM blast.

Ook in Nederland is Babolat actief. Zo sponsoren ze bijvoorbeeld Tennisschool Amjoy tennis, gelegen bij David Lloyd in Eindhoven. Al jarenlang verzorgen wij bij David Lloyd de bespanservice voor alle tennisrackets. Maar ook alle badmintonrackets en squashrackets kunnen via onze bespanservice opnieuw bespannen worden met de hoogste kwaliteit

Babolat Tennissnaren

Babolat RPM TennissnaarBabolat is naast alle tennisrackets ook erg groot in alle andere tennis productgroepen. Zo is Babolat een van de grotere spelers als het aankomt op tennissnaren. Babolat heeft zowel op het gebied van polyester tennissnaren als in de natural gut tennissnaren de beste snaren op de markt. Zo is Rafa Nadal groot geworden met de Babolat Pro Hurricane Tour om vervolgens over te stappen naar de spin snaar Babolat RPM Blast. Bij de natuurlijke darm snaren is Babolat de allergrootste. De Babolat VS Touch wordt door vele tour spelers gebruikt, zo ook door Novak Djokovic en Andy Murray. Babolat snaren staan garant voor een prettig speelgevoel en veel comfort. Let wel op dat de snaren door een professional in het racket gezet worden. Een racket wat op maat voor een specifieke speler bespannen wordt is een wereld van verschil ten opzichte van iemand die zomaar een racket bespant. Hiervoor bent u bij Planetoftennis.nl aan het juiste adres. 

Babolat clubkledingBabolat clubkleding

Sinds jaar en dag werken Planet of Tennis en Babolat al samen om er voor te zorgen dat alle clubs van Nederland en Belgie in prachtige Babolat team en clubkleding gestoken worden. Kiezen voor Babolat heeft een hoop extra voordelen voor zowel Planetoftennis.nl als de club zelf. Zo is een van de grootste voordelen van Babolat kleding de prijs. Babolat hanteert zeer schappelijke prijzen voor hun club kleding. Hierdoor is het voor elke club mogelijk om goedkope clubkleding te laten produceren. Planetoftennis.nl verzorgt zelf ook een bedrukservice. Hierdoor krijgt u al club een scherpe totaalprijs waar elke tennisclub vrolijk van wordt. Nog een groot voordeel van babolat tennis kleding is dat ze vele verschillende kleuren hebben. Zit er veel rood in het clublogo van uw club? We stellen samen met u een prachtig tennistenue samen waardoor alle leden het clubgevoel uitstralen, alleen maar met een goed gematcht setje tenniskleding. Bij Babolat hebben ze een collectie die erg lang en veel op voorraad is. Hierdoor kunnen ook de nieuwe leden nog gebruik maken van de nieuwste versie van het door jullie gekozen clubshirt. Heeft u nog vragen over de Babolat Play clubkleding? Neem dan snel contact op met onze klantenservice. 

Babolat tennisschoenenBabolat tennisschoenen

Babolat werkt al sinds het produceren van hun eerste tennisschoen samen met het Franse bandenmerk Michelin. Door deze samenwerking zorgt Babolat ervoor dat alle Babolat schoenen die gemaakt worden een uitstekende demping hebben. Door deze reden zijn de Babolat tennisschoenen steeds populairder onder tennissers van alle niveaus in Nederland en Belgie. Babolat beschikt over 3 series voor zowel mannen als vrouwen waarmee ze alle tennisspelers in Nederland kunnen voorzien van een paar uitstekende tennis schoenen. 

Babolat Propulse, dit zijn de wat zwaardere schoenen, bedoeld voor de spelers die op zoek zijn naar de beste demping en een erg stabiel gevoel. Bij het aantrekken van deze tennisschoen voel je dat je enkel aan alle kanten goed beschermd wordt door de schoen. Ook is de duurzaamheid van deze tennisschoen erg goed. Babolat heeft verschillende technologieen gebruikt waardoor dit nog beter is geworden. Zo hebben ze aan de binnenkant van de schoen een speciaal materiaal geplaatst waar de schoen regelmatig in contact komt met de grond. Hierdoor is de slijtage daar een stuk minder en gaat de schoen nog langer mee! Bent u een speler die zoekt naar comfort en stabiliteit? Ga dan absoluut voor de Babolat Pro Pulse range.

Babolat Jet, de Babolat Jet serie is de schoen die veel op de tour gebruikt wordt, en een schoen die veel spelers kiezen die op zoek zijn naar een lichtere tennisschoen waardoor de tennisser zich nog sneller over de baan kan manoeuvreren. Ondanks het lichtere gewicht, wat vaak betekent dat de schoen minder duurzaam is, geldt dat voor de Babolat Jet serie tennisschoenen niet. De schoen is gemaakt van een extra sterk materiaal waardoor de duurzaamheid uitstekend is. Ook bij deze schoen is gebruik gemaakt van de Michelin zool waardoor demping van de Jet schoen fantastisch is. Bent u op zoek naar een lichtere schoen die toch voldoende demping biedt? Dan is de Jet serie van Babolat een uitstekende keuze. 

Babolat SFX, deze schoenen serie is zeer populair onder de recreatievere spelers die op zoek zijn naar een brede schoen die niet te zwaar is en toch voldoende demping en stabiliteit biedt. De SFX serie is extra breed en komt qua pasvorm overeen met de K-swiss series. Grote voordeel van de Babolat schoen is dat het materiaal wat is gebruikt veel lichter en luchtiger is. Hierdoor heeft u een comfortabel gevoel en heeft u niet het stugge gevoel wat vaak ervaren wordt met vergelijkbare schoenen van andere fabrikanten. De SFX serie is de nieuwste, maar langzaam aan ook de populairste serie van de Babolat tennisschoenen collectie. Op zoek naar een brede tennisschoen? Kies dan voor de Babolat SFX serie! 

Shop dezelfde materialen als de spelers: 

Planetoftennis.nl levert alle Babolat tennisrackets, tennisballen, tennissnaren, tennistassen en andere accessoires die de profspelers ook gebruiken. Wil je graag spelen met dezelfde uitrusting als Rafael Nadal, Dominic Thiem of Fabio Fognini? Klik hieronder op de foto van de speler waar jij naar opzoek bent en koop meteen voordelig en snel alle Babolat tennisproducten van de spelers zelf!

Shop alles van Rafa Nadal op deze paginaShop alle spullen van Dominic Thiem op deze paginaShop hier alle Babolat spullen van Muguruza!