Roland Garros

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Wilson – Roland Garros

Het gravel grand slam toernooi van Parijs Frankrijk ook wel de French open genoemd wordt al gehouden vanaf het jaartal 1891. Tussen 1915 en 1919 is het toernooi niet door gegaan vanwege de eerste wereldoorlog. In 1934 gebeurde het voor het eerst dat er geen fransman in de finale van het toernooi stond. Ook in 1940 werd het toernooi niet gehouden, dit maal vanwege de start van de tweede wereldoorlog.  Sinds het begin van the open era in 1968 waarbij tennis amateurs en proftennissers worden gescheiden is er echt bijgehouden wie het toernooi hebben gewonnen. 

Het toernooi is vernoemd naar de franse vliegenier en oorlogsheld Eugene Roland Garros (1888-1918). Tijdens dit toernooi strijden 128 dames in het enkelspel voor de Coupe Suzanne-Lenglen. Waar later ook een stadion van Roland Garros naar is vernoemd. De heren strijden met 128 man in het enkelspel voor de Coupe Des Mousquetaires. Op het park waar Roland-Garros wordt gehouden zijn 20 gravelbanen beschikbaar, waarvan er 3 een echt stadion zijn. Namelijk Court Philippe-Chatrier (dit stadion wordt ook wel Centre-Court genoemd). Court Suzanne-Lenglen en Court Simonne-Mathieu. De gehele accommodatie biedt 38.000 toeschouwers per dag de kans tennis van de wereldtop te bekijken. Bij de dames is de meest succesvolle speelster Chris Evert, de amerikaanse heeft in totaal 7 keer Roland-Garros gewonnen en dus de Coupe Suzanne-Lenglen op mogen tillen. Bij de heren is de spanjaard Rafael Nadel veruit de succesvolste. Tot op heden heeft the King of Clay 13 keer het toernooi gewonnen. Vanaf 2005 heeft Nadel het toernooi slechts 3 keer niet gewonnen. 

Jarenlang was Babolat sponsor van Roland-Garros. Vanaf 2020 heeft Wilson dit van babolat over genomen. Dit houdt in dat Wilson op veel verschillende manieren betrokken is bij het toernooi. Zo organiseerde Wilson bij de Roland Garros editie van 2020, die een aantal maanden is uitgesteld vanwege het COVID-19 virus (ook wel Corona virus in de volksmond) wat Frankrijk voor lange tijd in zijn greep heeft gehouden, de bespanservice. Dit houdt in dat er ruim 24 Wilson Baiardo bespanmachines zijn bediend om ervoor te zorgen dat alle rackets van alle profspelers die mee hebben gedaan aan Roland Garros 2020 op de perfecte manier bespannen zijn. Ook heeft Wilson vele producten een speciale Roland Garros look gegeven. Zo ook de bespanmachines die speciaal voor het toernooi in gravel kleur oranje gehuld zijn. Wilson is met een speciale bal gekomen die gebruikt wordt tijdens Roland Garros. Deze wordt ook daadwerkelijk gebruikt tijdens het toernooi. De Wilson Roland Garros Clay bal is speciaal ontwikkeld voor het spelen op gemalen baksteen. Ook zijn er ter ere van het toernooi verschillende tennisrackets in een nieuw jasje gestoken. Zo zijn voor 2020 er speciale edities gekomen van de Wilson Clash 100 RG en de Wilson Blade 98 V7.0 16x19 RG. Deze rackets werden onder andere gebruikt door David Goffin en Kiki Bertens. Voor 2021 zal er een speciaal racket komen van de Wilson Ultra 100 V3.0. Ook zijn er verschillende speciale tassen gemaakt die voorzien zijn van de typische Roland Garros kleuren en ook hier staat het logo van Roland Garros op. Ze hebben 2 verschillende series tassen. De team, deze eerste lijn tassen zijn navy blauw met gravel kleur oranje gekleurd. De Tour edities zijn in speciaal oranje en wit verkrijgbaar. 

Ter ere van dit toernooi heeft Luxilon (wat onderdeel is van Wilson) een speciale snaar ontwikkeld. De Luxilon Alu Power RG 1.28. Deze snaar is oranje gekleurd en iets dikker dan de standaard Alu Power. Dit omdat tennissen op gravel snaren meer doet slijten dan op andere ondergronden. Hierdoor is de snaar dikker gemaakt en dus duurzamer.