Hoe kies ik een tennis grip

Er bestaan verschillende soorten grips, die vervolgens weer een verschil hebben in materiaal of structuur. Maar waar moet u eigenlijk op letten bij het aanschaffen van een tennis grip?

Er zijn eigenlijk 2 verschillende soorten tennisgrips. Basisgrips en overgrips. Een basisgrip wordt ook wel vervangingsgrip genoemd. Deze grip vervangt de bestaande grip en gaat dus rechtstreeks op het kunstof handvat. Deze grips bieden naast grip ook een beetje demping. Daarom is het erg belangrijk dat uw basis grip altijd in goede staat is. Basisgrips zijn meestal gemaakt van een synthetisch materiaal. Heel af en toe zien we nog spelers die gebruik maken van een kalfslederen grip. Wel wordt er dan altijd met overgrip omheen gespeeld. Een basisgrip kan verschillen in diktes. De dunste die wij in ons assortiment hebben is 1.1 mm dik en de dikste die bij Planet of Tennis in het assortiment zit is 2.8 mm dik. Een dikkere tennisgrip zorgt er wel voor dat de vorm van de grip iets ronder wordt en u de hoeken van de grip minder goed voelt. Dat maakt het tennissen iets lastiger als u uw grip over wil pakken van forehand naar backhand of andersom. Ook is de structuur van uw tennisgrip erg belangrijk. Zo bestaan er bijvoorbeeld basisgrips waar een ribbel in zit, deze ribbel zorgt voor een stukje extra grip. Ook zijn er grips die geperforeerd zijn. Hierdoor neemt uw tennishandvat extra vocht op. Daarnaast hebben we ook overgrips. Een tennisovergrip wordt over de basisgrip heen gedraaid en biedt in principe geen extra demping. Het is een "lapje stof" dat alleen een beetje extra grip biedt. Hierdoor wordt de grip wel iets dikker en ronder. String-Kong Overgrips

Als u een nieuw tennisracket koopt, is de gripmaat een enorm belangrijk ding. Tennissen met een verkeerde gripmaat kan namelijk blessures opleveren, en dus het plezier in het tennisspel verminderen. Wat vaak de makkelijkste regel is. er moet 1 wijsvinger tussen uw vingers en de muis van de hand passen. Maar wat het belangrijkste is. Als u het tennisracket vasthoud moet u het gevoel hebben dat u niet hoef te knijpen in de grip. Dan kunt u het makkelijkste ontspannen tennissen en dan heeft u dus de minste kans op arm blessures. Voor advies of om te kijken welke gripmaat bij u past kunt u het beste even langskomen in onze tenniswinkel in Eindhoven.

Bij Planetoftennis.nl vindt u basis en overgrips van alle grote merken! Zo werken wij met de grips van: Wilson, Yonex, Babolat, Luxilon, Pacific, String-Kong, Bad-M, Tecnifibre, Stringlab en Head.

Een tennis grip, of het nu een basis gripje of over gripje is. Kunnen wij heel snel voor u vervangen. Dus als u niet uit de buurt komt, bijvoorbeeld uit Den Bosch, Tilburg, Weert of Venlo komt. Of dichter uit de buurt zoals: Nuenen, Geldrop, Waalre, Aalst, Veldhoven, Oirschot, Best, Boxtel, Liempde, Son, Breugel of bijvoorbeeld Mierlo. U kunt altijd wachten tot wij het gripje er omheen gedraaid hebben. 

Vaak spelen de tennis spelers die veel spelen met over grip. Omdat deze snel en makkelijk te vervangen is. De basis grip wordt vooral gebruikt voor spelers die lang met een grip willen doen.  bent u opzoek naar een goedkope tennisgrip? Bestel dan snel en gemakkelijk via Planetoftennis.nl. Wilt u meer advies over een tennisgrip of weten welke grip wij u aanraden? Neem dan contact op met onze klantenservice.